Stiri

286

În 2022 producția mondială de furaje a scăzut masiv

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Noile cifre publicate recent de AllAboutFeed indică faptul că producția mondială de furaje în 2022 a scăzut ușor, cu 0,42%, adică până la 1,266 miliarde de tone, comparativ cu perioada precedentă.

Factori precum boala, vremea și invazia brutală a Ucrainei au împiedicat producția în Europa, care a suportat cea mai mare parte a impactului.

Pandemia globală de Covid-19 a avut, de asemenea, impacturi majore asupra sectorului agroalimentar, contribuind la provocările lanțului de aprovizionare și accelerând adoptarea de noi tehnologii și practici de durabilitate a mediului.

Top 10 producători

Împreună, primele 10 țări au produs 64% din producția mondială de furaje, iar jumătate din consumul mondial de furaje este concentrat în 4 țări:

1. China

2. SUA

3. Brazilia

4. India

Vietnamul a cunoscut o mare recuperare în ceea ce privește tonajul de furaje în 2022, intrând în top 10 înaintea Argentinei și Germaniei și excluzând Turcia, care a raportat o reducere a tonajului de furaje. Rusia a depășit Spania, unde s-a înregistrat o reducere semnificativă a producției de furaje.

Repere

Producția de furaje a crescut în mai multe regiuni, inclusiv America Latină cu 1,6%; America de Nord 0,88% și Oceania 0,32%; în timp ce Europa a scăzut cu 4,67%; Africa cu 3,86% și regiunea Asia-Pacific au scăzut, de asemenea, cu 0,51%.

La nivel global, au fost raportate creșteri ale tonajului furajelor în sectoarele de acvacultură, pui de carne, ouat și hrană pentru animale de companie, în timp ce scăderi au fost raportate în sectoarele cărnii de vită, lactate și porci.

Deși a înregistrat o reducere îngustă a producției de furaje, China rămâne cea mai mare țară producătoare de furaje din lume, urmată de Statele Unite și Brazilia.

Schimbări de sector

Sectorul păsărilor de curte

Sectorul păsărilor de curte a cunoscut creșteri atât în ceea ce privește producția de furaje pentru ouă, cât și pentru puii de carne. Gripa aviară, alte boli și costurile ridicate ale materiilor prime au afectat sectorul straturilor pe multe piețe, în special în Asia, Europa și Africa.

Pe de altă parte, creșterea sectorului a fost stimulată din cauza provocărilor mai mari din alte sectoare care au condus la creșterea cererii de ouă. În ansamblu, producția de furaje din sectorul ouat a crescut cu 0,31%.

În timp ce tonajul total în sectorul broilerului a crescut cu 1,27%, au existat diferențe semnificative de la o țară la alta. În general, creșterea producției de furaje în sectorul broilerului a fost raportată în principal din Orientul Mijlociu, America de Nord și America Latină.

Sectorul porcilor

Producția de furaje pentru porci a scăzut la nivel global în 2022 cu aproape 3%. PPA și prețurile ridicate ale furajelor au redus producția de porci în multe țări. Cu toate acestea, în Vietnam, China, Africa de Sud, Brazilia și Mexic, prețurile mai bune la carne de porc și alte condiții de piață au condus la creșterea sectorului.

Sectorul lactatelor

Tonajul hranei pentru lapte a scăzut cu 1,32%, în principal din cauza costului ridicat al furajelor combinat cu prețurile scăzute ale laptelui, ceea ce i-a determinat pe fermieri să-și reducă numărul de vaci și/sau să se bazeze mai mult pe surse de furaje necomerciale.

Unele excepții au inclus Irlanda, unde seceta i-a determinat pe fermieri să se bazeze mai mult pe furaje comerciale, și Noua Zeelandă, unde prețurile laptelui erau mai mari.

Sectorul cărnii de vită

Producția de furaje pentru carne de vită a scăzut ușor cu 0,34% la nivel global. Tendința descendentă a continuat în Europa, dar creșteri au fost observate în aproape toate celelalte regiuni.

În Australia, reducerea tonajului de furaje a fost rezultatul ierbii abundente și nu o reflectare a vreunei modificări ale cererii de carne de vită.

Sectorul acvaculturii

Sectorul acvaculturii a înregistrat o creștere totală a producției de furaje la nivel mondial de 2,7%. Primele cinci țări pentru hrana pentru acvacultură sunt China, Vietnam, India, Norvegia și Indonezia.

Au fost raportate creșteri semnificative în China, Brazilia, Ecuador, Filipine și SUA. Producția de furaje pentru acvacultură a fost unul dintre puținele sectoare care au cunoscut o creștere în Europa.

Sectorul hranei pentru animale de companie

Producția de furaje pentru animale de companie a avut cea mai mare creștere dintre sectoare, cu o creștere medie globală a producției cu 7,25%. Această creștere semnificativă se datorează în mare parte creșterii deținerii de animale de companie pe fondul pandemiei de Covid-19. America de Nord și Europa continuă să fie principalele regiuni producătoare de hrană pentru animale de companie.

Creșterea regională

America de Nord a raportat o creștere de 0,88%, 2,272 milioane de tone, iar SUA au rămas a doua țară producătoare de furaje la nivel global, după China. Creșterea a fost raportată în sectoarele broiler, carne de vită și hrană pentru animale de companie.

America Latină a înregistrat o creștere de 1,6%, 3,066 milioane de tone, iar Brazilia a rămas lider în producția de furaje pentru regiune și s-a clasat pe locul trei la nivel global. Cea mai mare parte a creșterii a fost raportată de Mexic, Brazilia și Chile.

Scadere europeana

Europa a înregistrat cea mai mare scădere a producției de furaje cu 4,67%, -12,882 milioane de tone, în producția sa de furaje din cauza unor probleme care includ invazia în Ucraina și răspândirea bolilor animale, precum PPA și gripa aviară.

Asia Pacific

Asia-Pacific a rămas constant, deoarece scăderile raportate în China, Pakistan, Thailanda și Malaezia au fost compensate de creșterile din Vietnam, Filipine, Mongolia și Coreea de Sud.

Acologion găzduiește mai multe dintre primele 10 țări producătoare de furaje, inclusiv China, India și Vietnam.

Africa

Africa a înregistrat o scădere cu 3,86% a tonajului de furaje, cu 1,718 milioane de tone, în principal din cauza reducerilor raportate în Egipt, Maroc, Kenya și Nigeria. Africa de Sud, pe de altă parte, a înregistrat o creștere de peste 2%, iar Namibia a raportat, de asemenea, un tonaj de furaje mai mare în 2022.

Orientul Mijlociu

Regiunea Orientului Mijlociu a crescut semnificativ, la 24,7%, 6,301 milioane de tone, ca urmare a raportărilor mai precise și a eforturilor guvernului Arabiei Saudite de a crește producția de pui de carne, ca parte a planului său Vision 2030.

Oceania

Oceania a fost constantă, cu o mică reducere raportată de Australia, care a fost compensată de o ușoară creștere raportată de Noua Zeelandă.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2