Stiri

239

În premieră, UE alocă fonduri pentru dezvoltarea centrelor de carne de cultură

autor

MeetMilk.ro

distribuie

FoodNavigator informează că UE a alocat peste 2,7 milioane de euro programului de cercetare al consorțiului ”Meat4All”, condus de firma spaniolă BioTech Foods și conceptului său Ethicameat B2B.

Subvenția, considerată a fi prima dată când un proiect de carne cultivată în laborator se bucură de fonduri de la Bruxelles, face parte din Programul-cadru UE Orizont 2020 pentru cercetare și inovare, el însuși o parte cheie a Acordului verde al UE, care planifică regiunea fiind neutru din punct de vedere climatic până în 2050.

Proiectul Meat4All, la care participă și compania franceză Organotechnie, își propune să crească tehnologia de producție a cărnii cultivate, să lucreze la acceptarea pieței și să efectueze teste pentru a evalua siguranța pentru a permite industrializarea și vânzarea acestuia până în iulie 2022.

Alte obiective ale proiectului Meat4All includ:

- Creșterea procesului de producție de la kilograme la tone și multiplicarea capacității de producție cu o mie

- Pentru a menține valoarea nutrițională pentru cantitățile produse pe scară largă

- Pentru a obține mijloacele de cultură a celulelor care nu conțin ser animal

- Menținerea standardelor de sănătate pentru carnea cultivată în format crud până la produsele procesate finale (cum ar fi cârnații sau mezelurile)

- Pentru a oferi un produs competitiv

- Să utilizeze celule animale care nu au fost modificate genetic

- Pentru a crea lideri de piață

- Să efectueze teste pe consumabile (degustare) pentru a determina și prevedea cererea pieței și cererea consumatorilor

BioTech, cu sediul în San Sebastian, a lucrat la dezvoltarea cărnii sale cultivate, pe care o furnizează clienților din sectorul alimentar, cunoscută sub numele de Ethicameat din 2017. Acesta a afirmat că investiția UE a confirmat importanța acordată de Europa asupra cărnii cultivate și a alimentelor noi.

Horizon Europe pune accentul pe punerea în aplicare a Acordului verde european. UE calculează că mai mult de 35% din cheltuielile pentru Orizont Europa vor contribui la atingerea obiectivelor climatice, deoarece cercetarea și inovarea sunt esențiale pentru transformarea Europei în primul continent din punct de vedere climatic până în 2050.

”Este foarte satisfăcător pentru întreaga echipă de la BioTech Foods și pentru partenerii noștri de la Organotechnie să obținem acest sprijin de la Uniunea Europeană pentru proiectul nostru Meat4All”, a declarat Iñigo Charola, CEO al BioTech Foods.

”Este pentru prima dată când Europa se angajează în mod efectiv să cultive carne. Carnea cultivată va fi un ingredient cheie al viitoarei noastre diete, iar acum o confirmăm și de către instituții ”, a adăugat el.

Dar este într-adevăr carnea cultivată cea mai planetară soluție sănătoasă? Alte studii au sugerat că carnea cultivată în laborator ar putea fi, de fapt, mai gravă pentru schimbările climatice datorită CO2 emise de laboratoare. CO2 durează în atmosferă mai mult de un secol; metan doar o duzină.

Charola a declarat pentru FoodNavigator că consorțiul planifică să efectueze o evaluare completă a ciclului de viață a cerințelor energetice necesare pentru extinderea producției de carne cultivată.

El a adăugat: ”Este o realitate că industria de prelucrare a cărnii este interesată de diferite surse alternative de proteine. Toate rapoartele arată că există o atitudine favorabilă a consumatorilor față de alternativele proteice durabile și în special față de carnea cultivată. Ceea ce este important acum este să livreze produse pe care oamenii vor dori să le mănânce. ”

Charola a declarat că firma pe care o reprezintă planifică să lucreze cu celule de pasăre, carne de porc și carne de vită și va explora ce produse alimentare sunt mai potrivite pentru carnea cultivată.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2