486
Potrivit PigProgress, Curtea Supremă a SUA a confirmat legalitatea controversatei Propoziții 12, o lege privind bunăstarea animalelor adoptată în California în 2018 și care prevede mărirea spațiilor în adăposturile porcilor, pentru a se bucura de mai mult confort. Industria cărnii de porc din SUA s-a opus ferm Propunerii 12 de ani de zile.
În interiorul Propunerii 12
„Suntem foarte dezamăgiți de opinia Curții Supreme”, a declarat Scott Hays, președintele Consiliului Național al Producătorilor de Porc, într-un comunicat de presă. „Permiterea depășirii statului va crește prețurile pentru consumatori și va scoate fermele mici din afaceri, ceea ce va duce la o mai mare consolidare. Încă evaluăm opinia completă a instanței pentru a înțelege toate implicațiile. NPPC va continua să lupte pentru fermierii de porc ai națiunii noastre și familiile americane împotriva reglementărilor greșite.”
Această legislație, implementată integral în ianuarie 2022, prezintă standarde pentru sistemele de izolare pentru scroafele, păsările de curte și vițeii din California. Fiecare scroafă de reproducție trebuie să aibă 2,23 m2 (24 ft2) de spațiu, iar lăzile de gestație nu sunt permise.
Cu toate acestea, Prop 12 interzice, de asemenea, oricărei companii să vândă în California orice carne de porc, carne de vițel și ouă derivate de la animale adăpostite într-un mod care încalcă standardele.
Massachusetts are o lege similară cu Prop 12 care include vânzările în stat de carne de porc produsă în alte state, dar aplicarea a fost suspendată până când Curtea Supremă a decis.
Rezumate de judecată
În octombrie 2022, Curtea Supremă a SUA a audiat argumente din partea NPPC și a altor părți în favoarea instanței de a constata că Prop 12 este ilegală. Argumentele s-au concentrat pe clauza comercială din Constituția SUA.
Adică, NPPC, în colaborare cu Federația Americană a Biroului Agricol, a depus un înscris susținând că Prop 12 încalcă Clauza, care restricționează statele să reglementeze comerțul în afara granițelor lor. Guvernul SUA a fost de acord cu NPPC și alte grupuri. Procurorul general al SUA a depus, de asemenea, o cerere la Curtea Supremă de a anula propunerea 12.
În octombrie, producătorii canadieni de carne de porc au făcut o sesizare „prieten al curții” împotriva legalității propunerii 12, în colaborare cu alte părți, inclusiv cu producătorii mexicani de carne de porc.
Singura companie de carne de porc care a depus un Amicus Brief la Curtea Supremă în sprijinul propunerii 12, Niman Ranch a fost mulțumit de decizie. Niman Ranch este „o rețea de fermieri și fermieri independenți de familie care cresc carne de porc, vită și miel în mod uman și durabil, fără antibiotice sau hormoni adăugati” și cea mai mare rețea de fermieri și crescători din America de Nord care este „certificată umană.”
Operațiunile sale de carne de porc au fost întotdeauna 100% fără lăzi și țin porcii „în aer liber sau în țarcuri adânci, fără așezarea cozii, tăierea dinților sau alte standarde. practici din industrie.”
Companiile de carne de porc care respectă propunerea 12
2 dintre cele mai mari companii de carne de porc din SUA, Tyson Foods și Hormel au convenit deja să respecte Prop 12 cu aproximativ 2 ani în urmă.
Principalul producător canadian integrat de carne de porc Maple Leaf Foods și-a schimbat deja întreaga producție către adăposturi deschise pentru scroafele gestante.
Un alt producător canadian important de carne de porc, duBreton, cu sediul în Quebec, produce o linie de carne de porc „certificată uman” provenită din fermele canadiene și respectă Prop 12.
Provocare viitoare?
Decizia Curții Supreme a SUA de a susține Prop 12 a fost aproape: 5-4. Cu toate acestea, unul dintre judecătorii disidenți, judecătorul șef Kavanaugh, a remarcat că părțile ar putea contesta decizia instanței.
El a declarat, în opinia sa care însoțește decizia instanței, că „deși instanța respinge astăzi contestația reclamanților privind clauza comercială latentă ca fiind insuficientă, legile de stat precum Propunerea 12 implică nu numai clauza comercială, ci și eventual alte câteva prevederi constituționale, inclusiv clauza import-export, clauza privilegiilor și imunităților și clauza deplină credință și credit.”