Ferma

259

Începe vaccinarea păsărilor din ferme împotriva gripei aviare

autor

MeetMilk.ro

distribuie

PoultryWorld informează că Ministerul francez al agriculturii are în vedere vaccinarea preventivă a păsărilor de curte împotriva gripei aviare ca parte esențială a unei bătălii mai direcționate împotriva focarelor majore care apar aproape anual de gripă aviară extrem de patogenă (HPAI) în țară.

475 de focare

În această iarnă și primăvară, Franța a înregistrat din nou 475 de focare de gripă aviară la fermele de păsări, marea majoritate fiind ferme de gâște sau rațe din sud-vestul țării. Acest focar urmează unor epidemii similare în 2015-17, care au costat industria avicole sute de milioane daune și pierderi de venituri.

Cea mai afectată a fost industria foie grasului, care este puternic concentrată în regiunile Landes și Gers și în zonele învecinate din apropierea graniței cu Spania.

În timpul focarelor anterioare, importatorii importanți de foie gras francez, precum China și Japonia, au interzis produsul de lux luni întregi. Fermierii s-au confruntat cu costuri suplimentare pentru a acoperi terenul pe care îl folosesc pentru animalele lor pentru a le proteja împotriva infecțiilor prin migrația păsărilor sălbatice, deși aceste costuri au fost în mare parte subvenționate de guvern.

Măsuri drastice

Ministrul agriculturii și alimentației, Julien Denormandie, a decis să nu-și asume riscuri și a introdus măsuri drastice imediat ce au fost descoperite primele infecții la sfârșitul lunii noiembrie.

Zonele extinse ale țării au fost declarate zone de urgență cu măsuri de biosecuritate sporite asociate și restricții privind transportul și circulația animalelor.

Pentru prima dată, nu numai animalele din incintele infectate au fost sacrificate, ci și toate cele din fermele din vecinătatea directă. În total, nu mai puțin de 1,3 milioane de rațe și alte păsări de curte au fost sacrificate, potrivit cifrelor Ministerului Agriculturii.

Editarea genelor face puii rezistenți împotriva gripei aviare

Atunci când este raportată gripa aviară, păsările pe o anumită rază trebuie deseori sacrificate prin lege. EggXYt dezvoltă un instrument pentru a pune capăt acestei practici costisitoare. Citeste mai mult...

Ministrul Denormandie, care a vizitat regiunea de mai multe ori, a promis - așa cum este obișnuit în Franța - să compenseze pe deplin fermierii, precum și companiile aflate mai sus în lanț de la casele de stat. Până în prezent, 89,5 milioane de euro au fost deja plătiți în avans, în timp ce costurile finale sunt încă calculate.

Prevenirea

Dar Denormandie dorește, de asemenea, cu disperare să încerce să prevină viitoarele focare costisitoare de gripă aviară din țară. Prin urmare, el a invitat reprezentanți ai tuturor organizațiilor din industria păsărilor de curte să ia parte la o serie de întâlniri online pentru a discuta o abordare mai sistemică.

„Aceste întâlniri au oferit ocazia de a recunoaște angajamentul tuturor celor implicați în sectorul însuși, inclusiv a autorităților naționale și regionale, atât în ​​gestionarea crizei, cât și în consultarea strânsă care a avut loc din martie pentru a stabili o nouă cale de a bate aviarul. gripă ", a spus ministrul.

Anticipați, preveniți și adaptați-vă

Pentru stabilirea acestei rute, au fost stabilite 6 „axe principale” de abordare. În primul rând, spune ministerul, este important să știm în timp real câte animale există în toate exploatațiile de păsări din țară și în special în cele mai vulnerabile regiuni.

Apoi, trebuie să existe sisteme pentru a analiza riscul apariției gripei aviare și pentru a prezice reducerea necesară a densității la exploatațiile de păsări de curte pentru a atenua riscul răspândirii ulterioare a bolii.

Fermierii de păsări de curte și alte companii trebuie să îmbunătățească și mai mult guvernanța, în timp ce practicile de biosecuritate necesită îmbunătățiri suplimentare la toate nivelurile de-a lungul lanțului de produse.

Nu în ultimul rând, planul implică realizarea unei analize a impactului și fezabilității vaccinării preventive din 2022. „Lucrarea colectivă continuă.

Traseul următor este: Anticipați, preveniți și adaptați-vă. Acest lucru ar trebui să ne ofere o modalitate pozitivă de a crea un sistem care să protejeze mai bine întreaga industrie, bazat pe analiza riscurilor și care să ia în considerare diversitatea producției noastre ”, a conchis ministrul Denormandie.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2