441
Cercetătorii au descoperit că evoluția naturală a genelor de rezistență la antibiotice a menținut rezistența bacteriilor, în ciuda unei reduceri a utilizării antibioticelor, informează AllAboutFeed. Studiul, condus de Universitatea din Oxford, subliniază importanța înțelegerii evoluției de reglementare a genelor de rezistență pentru combaterea strategică a rezistenței antimicrobiene (AMR).
Protejați antibioticele de „ultimă linie”
Problema este deosebit de gravă, AMR o amenințare tot mai mare pentru sănătatea globală, cel puțin 1,2 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza infecțiilor rezistente la medicamente. Utilizarea excesivă și abuzul de antibiotice este un factor major al RAM și există o nevoie urgentă de a proteja eficacitatea antibioticelor de „ultimă linie” pentru a trata infecțiile rezistente la mai multe medicamente.
Guvernul chinez a interzis utilizarea antibioticului de ultimă instanță colistină ca promotor de creștere în hrana animalelor în 2017, ca răspuns la răspândirea rapidă a bacteriilor rezistente la antibiotice – Escherichia coli (E. coli) purtătoare de gene mobile de rezistență la colistină (MCR).
Bacteriile purtătoare de gene MCR sunt rezistente la tratamentul cu colistina și provoacă infecții rezistente la medicamente greu de tratat la oameni și animale.
În timp ce interdicția a condus la o reducere cu 90% a consumului de colistine, studiile de supraveghere la scară largă în China au descoperit că declinul genei mcr-1 a fost mai lent decât se anticipase.
Rezultatele noastre oferă dovezi puternice că evoluția genei mcr-1 a ajutat la stabilizarea rezistenței la colistină în mediile agricole, chiar dacă utilizarea colistinei în agricultură a scăzut cu 90%.
S-a cercetat de ce scăderea este mai lentă
Acest lucru i-a determinat pe cercetătorii de la Departamentul de Biologie al Universității Oxford să exploreze această discrepanță concentrându-se pe regiunea de reglare a ADN-ului care controlează expresia genei mcr-1.
Ei au descoperit că această regiune prezintă niveluri ridicate de variație și că anumite variante au fost capabile să compenseze costurile de fitness ale genei mcr-1. Prin reglarea fină a expresiei mcr-1 la un nivel mai scăzut, aceste variante au permis bacteriilor să atingă alimente de creștere înalte, crescând simultan rezistența la colistină.
Apoi au analizat datele secvenței ADN de la E. coli purtând mcr-1 de înainte și după interzicerea colistinei. Acest lucru a dezvăluit că mutațiile de reglementare care au crescut fitnessul în laborator au rămas stabile în populațiile de E.coli din ferme și cu greu au scăzut ca răspuns la interdicție.
Cercetătorul principal, profesorul Craig Maclean, profesor de evoluție și microbiologie la Universitatea din Oxford, a declarat: „Rezultatele noastre oferă dovezi puternice că evoluția genei mcr-1 a ajutat la stabilizarea rezistenței la colistină în medii agricole, chiar dacă utilizarea colistinei în agricultură. a scăzut cu 90%.
Constatare de importanță majoră
Această constatare este de o importanță majoră pentru toate intervențiile viitoare care vizează reducerea utilizării antibioticelor, demonstrând necesitatea de a lua în considerare evoluția și transmiterea genelor pentru a introduce strategii viabile de reducere a rezistenței.”
Profesorul Tim Walsh, director de biologie la Institutul Ineos Oxford și coautor al lucrării, a adăugat: „Rezistența la colistine la multe tulpini de E.coli și în medii diverse, de la fermele de porci până la secțiile de spitale, ar trebui să acționeze ca avertismentul nostru cu privire la pericole. a abuzului și a abuzului de antibiotice.
„Nu este suficient să reducem consumul de antibiotice pentru a combate în mod eficient rezistența la antibiotice. Avem nevoie de abordări urgente și inovatoare pentru a combate rezistența la antibiotice și de noi strategii pentru a ne proteja antibioticele de ultimă instanță atunci când avem cea mai mare nevoie de ele.”
Studiul, „Reglarea fină de reglementare a mcr-1 crește fitnessul bacterian și stabilizează rezistența la antibiotice în mediile agricole”, a fost publicat în Jurnalul Societății Internaționale pentru Ecologie microbiană (ISME).