297
„Animalele vii și în special mamiferele sălbatice, prezintă un risc pentru apariția de noi boli”, se arată într-un studiu efectuat de OMS, la finalul căruia se cere adoptarea de către statele lumii a unor legi care să interzică vânzarea de animale vii în piețele și târgurile din întreaga lume.
În studiul citat de cotidianul britanic The Independent, se mai afirmă:
„La nivel global, piețele tradiționale pot juca un rol central în furnizarea de alimente și mijloace de trai pentru populațiile mari. Interzicerea vânzării animalelor poate proteja sănătatea oamenilor, atât a celor care lucrează acolo, cât și celor care fac cumpărături acolo”.
Studiul comun al Organizației Mondiale a Sănătății-China, finalizat în martie 2021, relevă faptul că transmiterea virusului de la lilieci la oameni printr-un alt animal a fost scenariul cel mai probabil pentru apariția Covid 19.
După cum am informat anterior în fluxul de știri Meat.Milk, la nivelul Uniunii Europene se lucrează deja la un set de reglementări care să interzică total comerțul cu animale vii, fiind în schimb favorizat comerțul cu animale sacrificate și congelate, pentru a fi destinate procesării și consumului uman.
Față de această intenție, ministrul Nechita Adrian Oros a exprimat deja opoziția României. Mai mult, oficialul MADR a cerut întregului grup de europarlamentari români să întreprindă toate acțiunile pe care le cred de cuviință, pentru a nu se ajunge la o astfel de decizie care ar afecta grav interesele fermierilor crescători de animale din România.