Stiri

210

Pentru a stopa evoluția PPA, Germania trece la depopularea mistreților

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După cum informează PigProgress, Germania trece într-o etapă următoare pentru eradicarea pestei porcine africane din populația sa de mistreți. Vânătoarea de mistreți urmează să fie reluată în prima „zonă albă” din estul Germaniei.

Prima ”zonă albă”

O zonă albă este o zonă specifică, dublă împrejmuită în jurul primei zone de bază, unde virusul pestei porcine africane a fost detectat în populația locală de mistreț din septembrie.

Prima zonă centrală este situată parțial în interiorul districtelor Oder-Spree și Spree-Neisse, ambele în statul Brandenburg din estul Germaniei. Odată ce zona a fost complet izolată, zona poate fi depopulată de mistreț pentru a evita transmiterea ulterioară a virusului. Acest lucru este în conformitate cu procedurile urmate în Uniunea Europeană - Republica Cehă și Belgia au urmat abordări similare pentru eradicarea virusului.

În afară de această zonă centrală, ASF a fost găsit și în alte 3 zone. Construcția zonelor albe în jurul acestor zone va urma probabil, dar nu a fost finalizată. În afară de statul Brandenburg, virusul a fost găsit și în statul Saxonia, care este statul la sud de Brandenburg, care se învecinează și cu Polonia.

Depopularea mistreților

La începutul acestei săptămâni, 2 secretari de stat din Brandenburg au mers la fața locului pentru a afla despre capcanele utilizate în depopularea mistreților. În timpul vizitei lor în zona albă de lângă Neuzelle, Anna Heyer-Stuffer, secretar de stat Brandenburg pentru protecția consumatorilor și Silvia Bender, secretar de stat pentru agricultură, au admirat lucrările de construcție aproape finalizate: aproximativ 125 km de gard și peste 120 de capcane vii.

Cu sprijinul militarilor și al multor ajutoare la fața locului, zona albă cu aproximativ 250 km2 în jurul primei zone de bază a fost căutată de mai multe ori în căutarea mistrețului mort.

Următorul pas în combaterea bolii animalelor

Într-un comunicat de presă, Heyer-Stuffer a spus: „Pregătirile au fost amănunțite, acum putem face următorul pas important în combaterea bolii animalelor. Scopul măsurilor noastre este îndepărtarea rapidă, cât mai completă posibilă, a mistrețului din zona albă, astfel încât lanțurile de infecție să poată fi sparte efectiv și ASF să nu se răspândească mai spre vest. ”

Colegul ei Bender a spus: „După primul caz ASF confirmat, nu a fost permisă vânătoarea pentru a nu speria animalele. Acum gardul a fost închis, controlul epidemiei va fi reluat prin măsuri de vânătoare. Este important să îndepărtați mistrețul rapid și pe o suprafață largă. Pentru aceasta sunt utilizate în principal capcane fixe și mobile, în care animalele sunt prinse și vizate. Sunt recunoscător vânătorilor pentru sprijinul lor. ”

În cadrul zonelor de restricție definite (zona de bază, zona albă, zona pe cale de dispariție, zona tampon), îndepărtarea completă a mistrețului din zona albă are prioritate maximă.

În plus față de capcane, vânătoarele individuale și de mișcare sunt posibile din ordinul autorităților. Statul plătește 30 EUR (sub 30 kg greutate în viu) și 50 EUR (peste 30 kg greutate în viu) pentru colectarea și livrarea la un punct de livrare. Alte specii de vânat nu pot fi vânate pentru moment.

În zona centrală, capcana și vânătoarea individuală sunt, de asemenea, posibile din nou. Nu există restricții de vânătoare în zonele de restricție din afara zonei albe.

Actualizarea focarelor în Germania

Primul focar ASF la mistreț a fost înregistrat în statul Brandenburg în septembrie. Numărul oficial pe 1 decembrie a fost de 193 de cazuri, dintre care 182 au fost găsite în statul Brandenburg și 11 în statul Saxonia.

Consecințele ASF asupra exporturilor germane de carne de porc

Consecințele focarelor de ASF la mistreți din Germania sunt acum simțite cu drag în situația economică. Expedierile de carne de porc din septembrie au arătat deja o tendință descendentă, a scris Top Agrar. În loc de aproximativ 60.000 de tone care ar merge în mod normal în China, acum aproximativ 20.000 de tone au ajuns acolo.

În restul anului, nu se mai așteaptă alte exporturi către China, ceea ce va duce la un total de aproape 500.000 de tone către China până la sfârșitul anului 2020, ceea ce va fi cu 20% mai mic decât în ​​2019.

Este probabil ca un efect knock-on să fie resimțit în cifrele totale ale exporturilor. Chiar dacă în Europa se pot găsi piețe alternative pentru multe piese de porc, însă piața europeană era deja destul de supraalimentată, iar comercializarea era lentă. În plus, există părți ale porcului care sunt greu solicitate în Europa. Top Agrar menționează că, în general, exporturile vor scădea cu aproximativ 8%.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2