Stiri

214

Planul Germaniei de a scăpa de Pesta Porcină Africană

autor

MeetMilk.ro

distribuie

După cum se știe, pesta porcină africană a fost identificată în populația de mistreți din Germania la mijlocul lunii septembrie. De atunci, maladia se extinde.

Potrivit autorităților germane, citate de PigProgress, combaterea virusului revine în principal autorităților de stat și regionale. Asta a determinat ca nici fermierii, nici vânătorii să nu fie pe deplin convinși că a fost adoptată abordarea corectă.

Concomitent, Ministerului statului Brandenburg pentru Afaceri Sociale, Sănătate Publică, Integrare și Protecția Consumatorilor (în limba germană prescurtată MSGIV), a fost desemnată ca responsabil pentru combaterea problemelor cu virusul Pestei Porcine Africane (ASF) din populația de mistreți.

Statul german Brandenburg, care găzduiește 2.300 de ferme de porci, este direct adiacent Poloniei, unde virusul circulă din 2014. În acest sens, MSGIV a elaborat un program. Iată cum vor germanii să scape de PPA

Focus principal: ținerea lucrurilor sub control

Scopul principal, în acest moment, este să se asigure că virusul rămâne în zona restricționată în care a fost detectat în prezent, deși acest lucru devine din ce în ce mai dificil din cauza evoluțiilor din săptămâna recentă.

La începutul lunii noiembrie, au fost stabilite 4 zone de bază, dintre care 2 au fost stabilite în districtul Oder-Spree (una dintre ele extinzându-se și în districtul Spree-Neisse).

Un al treilea a fost înființat la 60 km nord în districtul Märkisch-Oderland și un al patrulea în sud, în Görlitz, landul Saxonia, unde 1 animal infectat a fost împușcat. În total, au fost găsite acum 128 de cazuri cunoscute. Accentul principal se pune pe menținerea lucrurilor sub control - următorul pas va fi eradicarea virusului.

Controlul pestei porcine africane

Datorită organizării Germaniei, statul Brandenburg este prima autoritate responsabilă. Fiecare stat constitutiv are o responsabilitate relativ mare - coordonarea luptei împotriva problemelor de sănătate animală este una dintre ele.

Executarea practică a acestor planuri este alocată districtelor (Landkreise în germană), subdiviziunilor administrative ale statelor. Această abordare are sens, explică ministerul Brandenburg.

La urma urmei, fiecare district știe exact ce se întâmplă pe loc. Strategia a funcționat bine când a trebuit abordată gripa aviară, adaugă ministerul. Unitatea de stat de urgență a bolilor animalelor sprijină aceste raioane să-și facă treaba.

Linii directoare

Încercarea de a combate PPA este în mare parte o chestiune de a urma o listă de orientări. MSGIV explică faptul că totul începe inițial cu crearea de zone în jurul punctelor de focar, cu măsuri specifice pentru fiecare zonă. Această abordare este în conformitate cu orientările UE. Sunt prevăzute următoarele măsuri:

Zona de bază (aproximativ 150 km2):

• Intrarea este interzisă, cu excepția persoanelor acreditate și a vânătorilor;

• Garduri temporare pentru a preveni ieșirea mistrețului din zonă;

• Supravegherea activă pentru a detecta carcasele de mistreț și a le îndepărta în siguranță.

Zona de risc (aproximativ 25 km în jurul celor două zone centrale):

• Porcii trebuie să rămână în interior;

• Nu este permisă recoltarea, pentru a vă asigura că mistrețul rămâne pus;

• interdicție temporară de vânătoare;

• Sistem de raportare a cazurilor în care sunt găsiți mistreți morți;

• Îndepărtarea în siguranță a carcaselor de mistreț urmată de cercetări asupra virusului.

Zona tampon, 2.300km2 - zona exterioară:

• Intensificarea vânătorii de mistreți;

• Cercetări asupra tuturor mistreților împușcați, precum și a celor găsiți morți;

• Supravegherea jocului s-a intensificat.

Interdicția de vânătoare în zonele centrale și cu risc este de a preveni răspândirea mistrețului. Vânătoarea în interiorul acestor zone este permisă numai după ce acestea sunt complet îngrădite și experții au dezvoltat o idee clară a modului în care virusul s-a răspândit în acea zonă. Interzicerea recoltării are consecințe grave pentru fermierii arabili din zonă.

În schimb, în ​​afara acestei zone restricționate, MSGIV intensifică bătălia. Vânătoarea de mistreți este mai intensă, iar căutarea carcaselor de mistreț este mai activă.

Carcasele de mistreț sunt examinate pentru detectarea ASF, pentru a reduce riscul răspândirii virusului și pentru detectarea și alarmarea timpurie, în cazul în care virusul apare în zone noi.

Răspunsuri și îndoieli

În ciuda tuturor acestor orientări, producătorii germani de porci nu sunt convinși că virusul este abordat în mod adecvat. Sindicatului german pentru producătorii de porcine (ISN) i-au fost trimise multe imagini și videoclipuri de către fermieri.

De exemplu, fermierii sunt îngrijorați de gardurile temporare folosite pentru a bloca migrația mistreților. Acestea ar putea fi potrivite pentru menținerea oilor la locul lor, spun ei, dar mistrețul este o chestiune diferită. Din preocupările exprimate, ISN concluzionează că mulți fermieri ar putea să nu aibă o biosecuritate adecvată în jurul fermelor lor.

Contextul contează, spune ISN. După descoperirea ASF în Germania, regulile nu au fost imediat puse în aplicare perfect, dar ISN realizează că autoritățile au avut nevoie de ceva timp pentru a-și alinia abordările.

În plus, ministerul federal al agriculturii, condus de ministrul Julia Klöckner, arată intenții bune, precum și un sentiment de responsabilitate în relațiile cu ASF. Dacă este necesar, ministerul federal al agriculturii coordonează și sprijină oamenii din domeniu, spune directorul ISN, Torsten Staack.

Pledoarie pentru o abordare mai coordonată

Anterior, Asociația Fermierilor Germani (Bauernverband) și Asociația Vânătorilor (Jagdverband) au lansat o pledoarie pentru o abordare mai coordonată a ASF. Aceștia au solicitat, de asemenea, construirea unui gard de frontieră solid și permanent pentru a ține departe mistrețul din Polonia.

Fără gard, mistrețul infectat poate continua să intre. Un astfel de gard ar bloca efectiv „ușa din spate”, asigurându-se că niciun mistreț nu poate intra în Germania, reducând astfel șansele de intrare a virusului. Consiliul Federal German a permis construirea unui astfel de gard permanent în această vară; în consecință, statul Mecklenburg-Pomerania Inferioară - cel mai nordic dintre cele trei state care se învecinează cu Polonia - a început să construiască acest tip de gard permanent în iulie. La fel a făcut statul Brandenburg - iar statul va contribui cu 6 milioane EUR la gardul lor. Cel mai sudic stat care se învecinează cu Polonia, Saxonia, nu a ajuns încă atât de departe.

Alte state constitutive din Germania vor cofinanța gardul. Acest sprijin este vital, deoarece abordarea ASF funcționează numai dacă este susținută la nivel național, a spus ministrul federal al agriculturii Klöckner.

Eradicarea pestei porcine africane

Între timp, a fost anunțat următorul pas al planului de eradicare. Aceasta implică crearea de „zone albe” sau zone de 5 km în jurul celor 2 zone interioare. Acestea ar fi împrejmuite corespunzător atât în ​​interior, cât și în exterior, cu un gard decent, care are o înălțime de 1,20 metri.

Construcția acestor garduri a început deja și se așteaptă să dureze câteva săptămâni. Odată ce gardurile sunt gata, intenția este de a trage toate jocurile din garduri, creând efectiv un coridor liber de mistreț. O abordare similară a fost utilizată în Belgia, precum și în Republica Cehă. Prima zonă albă este în prezent creată în jurul zonei centrale de sud.

Lucrurile nu sunt totuși atât de ușoare pe cât par. O parte a granițelor zonei albe va trebui să treacă prin Polonia. Deși Germania s-a oferit să plătească pentru ridicarea acestor bariere, răspunsurile inițiale au ezitat.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2