Petri Endre, administrator, fondator şi co-proprietar al firmei, a precizat că atelierul de prezentare şi muzeul vor fi înfiinţate pentru a sărbători 25 de ani de la reluarea activităţii în domeniul abatorizării şi prelucrării mezelurilor. „Cu această ocazie dorim să creem ceva deosebit. Firma datează în mod oficial din 1879, când a fost înregistrată la Camera de Comerţ din Târgu-Mureş”, a punctat Petry Endre. „Este sufletul nostru în acest magazin, pentru că acolo am început şi ne-am dezvoltat. La această locaţie, clienţii o să aibă posibilitatea de a îmbina experienţa de cumpărare cu o descoperire şi cunoaşterea meşteşugului de măcelar. Obiectele care vor putea fi văzute la muzeu sunt cele folosite în meseria de măcelar şi mezelar. O parte din obiecte sunt primite de la diverşi donatori, iar o parte provin de la familia noastră, Petry”, a completat fondatorul companiei Primacom. Totodată, vizitatorii vor avea posibilitatea să vadă, printr-un perete de sticlă, modul în care sunt preparate produsele Petry, dar şi să contribuie interactiv în activităţile măcelarilor şi mezelarilor. „Clienţii vor avea posibilitatea să urmărească printr-un perete din sticlă întregul proces de producţie a mezelurilor. O să aibă posibilitatea să vadă, dar şi să interacţioneze, să vină cu reţete de acasă şi împreună cu meseriaşul nostru de încredere vor putea crea în mod individual, după gusturile lor, mezelurile pe care le doresc. Va fi un atelier de prezentare cu interactivitate cu consumatorii. De asemenea, de la acest atelier vizitatorii vor avea posibilitatea să comande mezeluri condimentate după propriul gust şi propriile reţete”, a menţionat Petri Endre. Atelierul de prezentare va avea şi un rol educativ şi didactic, reprezentanţii societăţii Primacom exprimându-şi încrederea că elevii care vor întreprinde vizite de studiu vor îndrăgi meseriile de mezelar şi măcelar. „Ne-am gândit să invităm şcolari care doresc să se pregătească pentru meseria de mezelar şi de măcelar”, a spus Petri Endre. Reprezentanţii societăţii Primacom au anunţat că intenţionează obţinerea certificatului de „produs tradiţional” pentru 12 produse din portofoliu. „Am încercat să obţinem denumirea de „produs tradiţional” pentru câteva din produsele noastre, în număr de 12, cârnaţi, şuncă şi tobă. Am fost refuzaţi din cauză că suntem o firmă prea mare ca să fim tradiţionali, dar prin intermediul acestui atelier dorim să creem o locaţie pentru producerea acestor produse tradiţionale şi astfel probabil vom obţine denumirea de „produs tradiţional”. Produsele noastre tradiţionale nu conţin niciun aditiv nociv şi niciun aditiv care să dăuneze sănătăţii. De aceea sunt şi produse tradiţionale, sunt compuse din carne şi condimente. Nu doar metoda de realizare a produselor, dar şi conţinutul lor le recomandă drept tradiţionale”, a punctat Varga Pal Petri Zsolt. (Foto: Zi de Zi Mures)