Stiri

223

Raportul FAO privind crizele alimentare în timp de COVID-19

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Alianța internațională formată din agențiile ONU, cele guvernamentale și neguvernamentale care lucrează pentru a combate cauzele fundamentale ale foamei extreme a lansat o nouă ediție a Raportului anual privind crizele alimentare la nivel global.

Raportul Rețelei globale împotriva crizelor alimentare, constatările cheie, declarațiile partenerilor și produsele multimedia care prezintă conținutul raportului sunt acum publicate și disponibile pe :

  • Site-ul Rețelei Globale: www.fightfoodcrises.net/food-crises-and-covid-19/en/
  • Platforma Rețelei de Informații privind Securitatea Alimentară (FSIN): www.fsinplatform.org

Constatările cheie ale Raportului

Raportul indică faptul că la sfârșitul anului 2019, 135 de milioane de persoane din 55 de state și teritorii s-au confruntat cu o nesiguranță alimentară acută * (IPC / CH nivelul 3 sau mai sus). În plus, în 2019,  în cele 55 de state, afectate de crize alimentare, care se regăsesc în raport, 75 de milioane de copii aveau tulburări de creștere iar 17 milioane au suferit de malnutriție.

Acesta este cel mai înalt nivel de nesiguranță alimentară severă* și malnutriție documentat de Rețea de la prima ediție a raportului din 2017.

Adițional, în 2019, 183 de milioane de persoane au fost clasificate ca fiind în condiții de stres alimentar (IPC / CH nivelul 2) – la limita foamei acute, cu risc de alunecare în situația de criză alimentară sau mai grav (IPC / CH nivelul 3 sau mai sus) dacă s-ar confrunta cu șocuri sociale sau economice precum pandemia COVID-19.

Mai mult de jumătate (73 de milioane) din cele 135 de milioane de persoane care fac obiectul raportului trăiesc în Africa; 43 de milioane trăiesc în Orientul Mijlociu și Asia; 18,5 milioane locuiesc în America Latină și Caraibe.

Principalii factori care au stat la baza tendințelor analizate în raport au fost: conflictul (factorul cheie din cauza căruia 77 de milioane de persoane se confruntă cu insecuritate alimentară acută), condițiile meteorologice extreme (34 de milioane de persoane) și turbulențele economice (24 de milioane).

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2