Ferma

290

Selectarea proteinei potrivite pentru dietele fără antibiotice ale purceilor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Dietele care conțin promotori de creștere a antibioticelor pot realiza o promovare ideală a creșterii purceilor, chiar dacă nutriția este dezechilibrată iar proteina este de calitate scăzută. Dietele fără antibiotice au o cerință mai mare de proteine. Cu trei surse diferite, avute la dispoziție, pe care ar trebui să o selecteze fermierii? Un grup de cercetători de la Universitatea Wageningen, care au sintetizat rezultatele unui studiu în lucrarea cu titlul ”Selecting the right protein for antibiotic-free diets”, sugerează o alegere care, se pare, este foarte potrivită pentru nutriția purceilor.

Sănătatea trebuie avută în vedere

Dietele cu antibiotice pot asigura o bună sănătate intestinală și pot reduce rata diareei. Dezechilibrul structurii nutriționale și defectele proteinelor au fost însă studiate, în raport cu eficacitatea remarcabilă a antibioticelor.

Cu toate acestea, pentru dietele fără antibiotice, trebuie acordată o atenție sporită proprietăților nutriționale și funcționale ale furajelor pentru a asigura sănătatea animalelor și performanțele de creștere. Fiind unul dintre cei mai importanți nutrienți din formula furajeră, materiile prime proteice nu sunt necesare doar pentru a asigura o calitate ridicată a proteinelor, ci și pentru a avea funcția de a asigura sănătatea animalelor.

Selectarea sursei de proteine

Sursa de proteine ​​poate fi împărțită aproximativ în 3 categorii: proteine ​​vegetale, proteine ​​monocelulare și proteine ​​animale. Alte trei aspecte rebuie luate în calcul: nutrițional, funcțional și impactul asupra sănătății intestinale, care determină dacă proteina este de înaltă calitate. Nivelul de calitate al celor 3 proteine ​​este: proteină animală> proteină monocelulară> proteină vegetală.

Cu toate acestea, în aplicarea practică, costul și practicabilitatea ar trebui luate în considerare în mod cuprinzător, astfel încât cele trei tipuri de proteine ​​să fie, toate, combinate și aplicate în formulă.

După cum știm cu toții, nu echilibrul aminoacizilor poate transforma proteina săracă, în proteine ​​de înaltă calitate. Prin urmare, este necesar să se utilizeze toate tipurile de proteine ​​în mod cuprinzător. Trebuie subliniat faptul că selectarea proteinelor este mai importantă decât nivelul proteinei brute. Proteinele de înaltă calitate pot reduce pH-ul intestinal, pot menține structura țesutului intestinal și pot crește numărul și proporția de bacterii benefice, ceea ce este mai favorabil sănătății intestinale.

Dietele fără antibiotice necesită proteine ​​mai mari

În dietele care conțin promotori de creștere ai antibioticelor (AGP), sarcini precum prevenirea diareei, promovarea creșterii și îmbunătățirea sănătății intestinale sunt completate de antibiotice, astfel încât cerințele de calitate ale proteinelor nu sunt prea mari. Cu toate acestea, în dietele fără antibiotice, este necesar să se prezinte cerințe mai mari, după cum urmează, pentru proteine:

1. Pentru a promova creșterea animalelor, este necesar ca proteinele să aibă o digestibilitate mai mare și fără factori anti-nutriționali, ceea ce este cel puțin aproape de eficiența adăugării de promotori de creștere ai antibioticelor.

2. Proteinele ar trebui să aibă, de asemenea, anumite funcționalități, pentru a asigura sănătatea intestinală. Deși nu poate preveni diareea, ca AGP, ar trebui să reducă cel puțin diareea nutrițională.

Proteinele ​​animale

Proteinele animale includ făină de pește, făină de carne și oase, făină de pui, subproduse de origine animală, făină de sânge, pudră de porc, pudră de pene, proteine ​​de insecte etc. Se recunoaște, în general, că proteinele animale sunt de bună calitate. Nu numai că au un conținut ridicat de proteine, o rată ridicată de utilizare, echilibru de aminoacizi, dar au și factori care favorizează creșterea imunoglobulinei.

Din punct de vedere al nutriției și funcției, proteinele animale îndeplinesc cerințele dietelor fără antibiotice. Cu toate acestea, din cauza costului și a biosecurității, unele proteine ​​animale trebuie utilizate cu precauție. Prin urmare, în pregătirea dietelor fără antibiotice, nu ne putem baza complet pe proteina animală, dar avem nevoie și de colocarea științifică a proteinelor vegetale și a proteinei monocelulare.

Proteinele ​​vegetale

În ceea ce privește nutriția, nu există prea multe diferențe între unele proteine ​​vegetale de înaltă calitate și proteine ​​animale, iar conținutul de proteine ​​și digestibilitatea în proteinele vegetale sunt, de asemenea, ridicate, cum ar fi făina de soia. Cu toate acestea, lizina și metionina, cei mai importanți aminoacizi limitativi pentru creșterea animalelor, au un conținut scăzut de proteine ​​vegetale și nu pot satisface nevoile de promovare a creșterii. Mai mult, există câțiva factori anti-nutriționali în proteinele vegetale, care pot provoca diaree la animalele tinere.

Pentru a rezolva problema proteinelor vegetale, este necesar să se utilizeze științific proteina vegetală împreună cu proteine ​​animale și proteine ​​monocelulare sau să se efectueze pre-tratament de fermentare a proteinelor vegetale.

Proteinele din drojdie

După ani de îmbunătățiri și inovații, proprietățile nutritive și funcționale ale aditivului GroPro sunt apropiate de cele ale proteinelor plasmatice, uscate prin pulverizare. Mai mult, în ultimii ani, a fost încorporată în formula de hrănire a purceilor de către majoritatea întreprinderilor de hrănire pentru a înlocui în mod cuprinzător proteinele plasmatice uscate prin pulverizare.

Ca proteină funcțională de înaltă calitate, nu numai că are o digestibilitate ridicată, dar oferă și animalelor tinere nucleotide necesare pentru o creștere rapidă și prebiotice (peretele celular de drojdie) necesare pentru a asigura sănătatea intestinală.

Fără antibiotice în dietă, primul lucru care trebuie avut în vedere este intestinul. Peretele celular al nucleotidelor și drojdiei din GroPro sunt utile pentru a promova dezvoltarea intestinală și pentru a îmbunătăți sănătatea intestinală. Odată cu progresul industriei drojdiei, proteinele de acest fel au fost modernizate, fiind abordate treptat proteinele animale, în ceea ce privește nutriția. Prin urmare, se pare că aceasta este cea mai bună alegere pentru proteine funcționale de înaltă calitate, în dietele fără antibiotice destinate purceilor la îngrășare.

Din perspectiva materiilor prime, în special din selectarea proteinelor, putem formula diete mai bune fără antibiotice. Desigur, alegerea surselor de energie și echilibrul carbohidraților sunt la fel de importante. În ceea ce privește materiile prime proteice, combinațiile științifice de proteine animale, proteine vegetale fermentate și priteinele din drojdii pot asigura sănătatea animalelor și performanțele de creștere, fără a utiliza antibiotice.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2