Ferma

232

Studiu: Producția mondială de furaje crește la peste 1,2 miliarde de tone

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Luând date din 140 de țări și peste 28.000 de fabrici de furaje, Alltech a lansat al 11-lea sondaj anual privind producția de furaje, oferind o perspectivă asupra producției globale de furaje, se afirmă într-o analiză publicată de AllAboutFeed.

Pe baza datelor, se estimează că tonajul internațional de furaje a crescut cu 2,3%, la 1,235 miliarde de tone metrice de furaje produse în 2021.

În acest sens, Dr Mark Lyons, președinte și CEO al Alltech, a declarat: „Rezultatele din perspectiva noastră Alltech Agri-Food 2022 ne întăresc încrederea și optimismul cu privire la viitorul sectorului agroalimentar.

Vedem reziliența sectorului agroalimentar față de provocările legate de Covid-19, de boli și de perturbarea lanțului de aprovizionare și, chiar mai important, există dovezi ale creșterii, modernizării și adoptării unor practici mai durabile care au loc în paralel”.

Primele 10 țări producătoare de furaje în ultimul an au fost:

China (261,424 mmt),

SUA (231,538 mmt),

Brazilia (80,094 mmt),

India (44,059 mmt),

Mexic (38,857 mmt),

Spania (35.580 mmt),

Rusia (33.000 mmt),

Turcia (25.300 mmt),

Japonia (24.797 mmt) și

Germania (24.506 mmt).

Împreună, aceste țări au produs 65% din producția mondială de furaje și au înregistrat o creștere a tonajului cu 4,4%, comparativ cu creșterea globală globală de 2,3%.

China: Cea mai mare creștere a producției de furaje

China și-a crescut producția de hrană pentru animale cu cel mai mare procent (8,9%) comparativ cu toate celelalte țări în 2021, cu un număr final de 261,424 milioane de tone metrice. Această creștere este rezultatul consolidării și modernizării continue a industriei furajelor din țară. Fermele de porci și producția de furaje au trecut de la utilizarea deșeurilor alimentare la contractarea cu fabrici profesionale de furaje.

Producția globală de furaje

Producția de furaje a îndeplinit așteptările locale în aproximativ jumătate din țările chestionate, în timp ce nu a îndeplinit așteptările în aproximativ 25% dintre țări.

Producția de hrană pentru ouă a scăzut, în timp ce hrana pentru puii de carne a crescut Sectorul păsărilor de curte a cunoscut o ușoară reducere a tonajului de hrană pentru ouă (cu 1,4%), în timp ce producția de hrană pentru puii de carne a crescut cu 2,3%.

Afacerea pentru ouat s-a confruntat cu provocări în multe țări din cauza costurilor ridicate ale materiilor prime, combinate cu prețuri cu amănuntul fixe/scăzute pentru ouă.

Preocupările legate de bunăstarea animalelor sunt, de asemenea, un factor determinant, deoarece producția fără cuști și crescând în multe țări. În Europa, cele mai semnificative scăderi au avut loc în Norvegia, Rusia, Ucraina și Polonia. Asia-Pacific a cunoscut și o scădere, în timp ce tonaj în Australia a crescut cu 4%.

Producția de furaje pentru porci a crescut semnificativ

Creșterea cu 6,6% a producției de hrană pentru porci a fost stimulată în primul rând de recuperarea din Asia-Pacific de la PPA. Japonia, Coreea de Sud, Malaezia și China au demonstrat o astfel de recuperare de la PPA, dar Indonezia, Myanmar, Filipine, Thailanda și Vietnam au continuat să simtă impactul bolii. În Europa, țările în care ASF nu este sau nu mai este o problemă au fost încă afectate de un surplus de carne de porc din cauza cererii reduse din China.

Tonajul furajelor pentru fermele de lapte a crescut ușor, cu 1,9%

Asia-Pacific a înregistrat cea mai mare creștere, care este atribuită în principal creșterii din India. Pe măsură ce blocajele cauzate de Covid-19 s-au atenuat în întreaga lume, redeschiderea industriei ospitalității și educația personală la clasă au contribuit la creșterea consumului de lapte în general. În Australia și Noua Zeelandă, tonajele de hrană pentru produse lactate au scăzut cu 6,7%, respectiv 2,5%.

Producția de hrană pentru carne de vită a scăzut cu 1,9% la nivel global

Industria continuă să fie provocată de reglementările privind GES și de percepțiile asupra impactului asupra mediului și asupra sănătății.

Piețele europene sunt concentrate în special pe reducerea emisiilor de GES într-un efort de a se alinia la COP26, Pactul verde al UE și Carta FEFAC pentru sustenabilitatea furajelor 2030. Statele Unite au cunoscut o recoltă crescută de viței și juninci datorită reportării din 2020, precum și o cerere record. pentru exporturile de carne de vită.

Argentina a înregistrat o reducere semnificativă din cauza reducerii exporturilor, iar inflația ridicată și devalorizarea monedei locale afectează și puterea de cumpărare a argentinienilor, deși reglementările de export se relaxează și ar putea afecta perspectivele Argentinei pentru 2022.

Acvacultura: continuă să crească

Între timp, industria acvaculturii continuă să crească pe multe piețe și a crescut cu un impresionant 3,7%. Sistemele de acvacultură cu recirculare (RAS) devin din ce în ce mai răspândite, iar cererea consumatorilor pentru pește este în creștere.

Provocări impuse de PPA

Piețele cu provocări PPA au înregistrat o creștere suplimentară datorită ofertei reduse de carne de porc. India a înregistrat o creștere semnificativă a tonajului său de furaje pentru acvacultură, de 9%.

În plus, Indonezia a reprezentat 10% din creșterea Asia-Pacific. În America Latină, Chile, Brazilia, Honduras și Ecuador au contribuit la creșterea regională de 5,6%.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2