138

UE este singura regiune unde este interzis termenul ”probiotic”

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ca urmare a faptului că în Uniunea Europeană este interzis termenul ”probiotic”, Secretarul general al uneia dintre cele mai mari asociații din domeniul lactatelor a lansat un atac foarte dur, chiar jignitor cu privire la cerințele Uniunii Europene din domeniul sănătății și al siguranței alimentare, care a spus aceasta, sunt discriminatorii, confuze și rușinose, acesta afirmând: ”Îmi e rușine de modul în care UE tratează problema probioticelor!”

  ”Ceea ce vedem este o discriminare împotriva industriei probiotice, în comparație cu alte sectoare”, a adăugat, la congresul Probiota din Amsterdam, Carine Lambert, secretarul general al Asociației pentru Iaurt și Lapte Fermentat de lapte (AILF) referindu-se la interdicția UE a menționării avantajelor aduse sănătății de consumarea produselor probiotice. ”Aceasta a creat o lipsă de încredere în respectivele produse.   Consumatorul este confuz   Lambert a subliniat o absurditate existentă la ora actuală pe piață: ”Coca-Cola poate avea [noua variantă] Coca-Cola Life”, dar un probiotic nu poate fi numit o ”cultură vie”. ”Mi-e rușine când vorbesc de lucrul acesta cu prietenii mei; este o rușine modul în care UE tratează acest lucru. Întrebându-se dacă un alt cuvânt puternic, ”sănătate” ar putea fi  interzis, ​​Lambert a sugerat că sectorul ar trebui să aibă o atitudine mult mai hotărâtă cu privire la aceste aspecte, ”mult mai revendicativă”, pentru a preveni pe viitor astfel de evoluții, însă este puțin probabil ca așa ceva să se întâmple.   E nevoie de ceva, nu de nimic   Ea a spus că nu a fost doar o problemă de imagine, ci au fost afectate și vânzările, sectorul reducându-și vânzările cu circa 5 miliarde EUR la nivel european,  în ultimii doi ani. “După 10 ani de creștere suntem acum în declin. Este într-adevăr într-adevăr dramatic.” Ea și-a exprimat totuși speranța că probioticele vor fi recunoscute ca descriptori generici în conformitate cu articolul 1.4 din regulamentul UE referitor la nutriție și sănătate (NHCR). Lambert a fost de acord cu o declarație din public care a spus că este nevoie să existe controale și reglementări pentru a preveni abuzurile și minciunile, dar a observat, ”ai nevoie de ceva, nu nimic”. AILF a anunțat recent că-și va uni forțele cu Alianța Globală pentru Probiotice (GAP) și cu Asociația Internațională de Probiotice (IPA) pentru a-și consolida poziția și a interacționa mai bine cu autoritățile de reglementare. Sectorul a spus că ar putea să depună ”foarte curând” un ghid în domeniul siguranței alimentare, la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), a declarat un reprezentant al Probiot.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2