Ferma

233

Acțiuni ANSVSA privind prevenirea răspândirii PPA

autor

MeetMilk.ro

distribuie

(Comunicat) În ziua de 9 iulie, a avut loc la sediul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, o întâlnire între președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu și reprezentanții asociațiilor profesionale din sectorul creșterii suinelor și cele asociate acestui sector: Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România, Asociaţia Medicilor Veterinari pentru Suine, Asociaţia Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin, Asociaţia Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate.   Tema principală a discuțiilor a constituit-o colaborarea între ANSVSA și reprezentanții acestor asociații pentru intensificarea acțiunilor de informare a populației din Zona Deltei Dunării privind pericolul răspândirii virusului Pestei Porcine Africane (PPA).   Reprezentanții asociațiilor de profil și-au oferit sprijinul în diseminarea informațiilor, cu ajutorul voluntarilor și al medicilor veterinari de liberă practică din sectorul de creștere a porcinelor.   Principalele mesaje, care vor fi transmise prin intermediul unor pliante  sau prin discuții directe cu crescătorii de animale, sunt:

  • Importanța anunțării imediate a autorităților, la cel mai mic semn de boală, în vederea testării și depistării precoce;
  • Importanța respectării anumitor măsuri de prevenire a apariției PPA în gospodăriile populației;
  • Pagubele economice însemnate pe care PPA le produce crescătorilor de porcine și faptul că se acordă despăgubiri proprietarilor pentru animalele înregistrate, care sunt sacrificate de necesitate.

  Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, a salutat ințiativa acestor asociații și și-a manifesta întreaga disponibilitate de colaborare pentru această acțiune.   Ambele părți au convenit că, prin colaborarea în desfășurarea acestei campanii, va crește gradul de informare și conștientizare al populației, fapt care va conduce la o mai bună gestionare a situației din teren. Scopul urmărit este stoparea propagării virusului și o protecție mai eficientă, atât a fermelor comerciale, cât și a gospodăriilor populației.   Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic. (Serviciul Comunicare și Logistică Documentară)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2