Potrivit PoultryWorld, cercetătorii de la Universitatea din Chester lucrează pentru a îmbunătăți bunăstarea păsărilor, producția și sustenabilitatea în industrie cu soluții inovatoare prin 2 proiecte de parteneriat care implică finanțare substanțială guvernamentală din Regatul Unit.
Cercetare de top
Experții de la Centrul de Cercetare în Știința și Tehnologia Mediului (CREST) de la Universitatea din Chester fac parte din inițiativa FeedFlow, condusă de inovatorul în creșterea insectelor Flybox, care a primit peste 3 milioane de lire sterline de către Innovate UK de la Departamentul pentru Mediu. , Programul de inovare a agriculturii pentru alimentație și afaceri rurale.
„Lucrând alături de o echipă fenomenală de lideri din industrie și instituții academice, Flybox este încrezător că acest proiect, care folosește inteligența artificială avansată și larvele Black Soldier Fly (BSF), va oferi rezultate excepționale pentru a aborda provocările în materie de sănătate, bunăstare și durabilitate.” a declarat Larry Kotch, CEO și co-fondator al Flybox.
Bunăstare, productivitate și durabilitate
Printre parteneri se numără, de asemenea, start-up-ul britanic Flox, Nottingham Trent University, Courteenhall Farms, Menchine Farm și Clarke Group Construction.
Inițiativa integrează monitorizarea bazată pe inteligență artificială, folosind analiza ciclului de viață și hrana pentru larvele BSF pentru a îmbunătăți bunăstarea păsărilor de curte, a optimiza eficiența producției și a promova abordări mai durabile în industria păsărilor de curte.
Proiectul FeedFlow folosește o platformă bazată pe inteligență artificială, concepută pentru a unifica fluxurile de date din fermele și fabricile de procesare, furnizând date în timp real despre bunăstarea efectivelor și avertismente timpurii cu privire la probleme potențiale.
Alături de aceasta, larvele fortificate de BSF oferă un stimulent de nutrienți care abordează provocările de sănătate, iar LCA, condus de Jess Callaghan și profesorul Julieanna Powell-Turner de la Universitatea din Chester, evaluează potențialul de încălzire globală pentru a preveni o cursă la nivel inferior în emisii.
Conectați datele privind creșterea păsărilor de curte cu informații despre fabrică
CREST de la Universitatea din Chester a primit, de asemenea, un grant de 1,5 milioane de lire sterline din fondul guvernamental Transforming Food Production Challenge, prin Innovate UK, pentru proiectul de parteneriat NetFLOX360. Universitatea face parte din consorțiul NetFLOX360 care, în conformitate cu proiectul FeedFlow, își propune să „reunească datele privind creșterea păsărilor de curte cu informații despre fabrici folosind AI pentru o creștere durabilă”.
Condus de FLOX și de cel mai mare producător de păsări din Marea Britanie, 2SFG (2 Sisters Food Group), NetFLOX360 va dezvolta în continuare platforma inovatoare, bazată pe FLOX AI, pentru entitățile de păsări la scară largă.
Având în vedere că lanțul de aprovizionare cu păsări de curte este în prezent împiedicat de lipsa de date reale de-a lungul întregului lanț valoric, Dr. Kennedy Mutua de la CREST a spus că NetFLOX360 a căutat să umple acest gol.
Acesta va permite integrarea algoritmilor într-o platformă bazată pe cloud, în timp ce se interacționează cu producătorii și procesatorii de păsări de curte, cercetătorii și factorii de decizie, pentru a oferi un instrument care oferă acces ușor și luare a deciziilor în cunoștință de cauză, bazate pe date reale.
Tehnologii inteligente
Imtiaz Shams, CEO-ul Flox, a subliniat modul în care tehnologiile inteligente au făcut o diferență reală pentru crescătorii de păsări de curte, pentru a le crește productivitatea, promovând în același timp bunăstarea și sustenabilitatea păsărilor de curte.
El a subliniat cum prin intermediul FLOX Machine Vision, informațiile în timp real cu producătorii și procesatorii pot fi împărtășite de-a lungul lanțului valoric prin tablouri de bord.
Prof Julieanna Powell-Turner, decan asociat de cercetare și inovare la Universitatea din Chester, a explicat mai multe despre importanța proiectelor.
Ea a spus că, în ciuda progreselor în eficiența producției, industria păsărilor de curte s-a confruntat cu probleme persistente, inclusiv sănătatea precară a picioarelor, rate ridicate de mortalitate și eficiență variabilă a furajelor, în timp ce producția de păsări a contribuit în mod deosebit la emisiile de amoniac.
Ea a subliniat modul în care a fost recunoscut faptul că sistemele de producție din Regatul Unit trebuie să evolueze, iar cele 2 proiecte și abordările lor avansate au menit să stabilească noi standarde pentru bunăstare și eficiență în industrie.
Cuantificarea beneficiului
Profesorul Emily Burton, director al Temei de Cercetare pentru Siguranță și Durabilitate la Universitatea Nottingham Trent, a adăugat:
„Pe măsură ce costul de mediu al producției de alimente devine din ce în ce mai îngrijorător pentru consumatori, cuantificarea impactului intervențiilor prin analiza LCA devine un instrument esențial pentru a avansa. schimbare: intervențiile costă de obicei bani, astfel încât cuantificarea beneficiului ajută la luarea deciziilor.” (Foto: Freepik)