534
Cercetătorii coreeni au evaluat efectul hrănirii cu amidon de cartofi crud asupra reducerii severității infecțiilor cu Salmonella la porcii înțărcați, informează PigProgress.
Origini
Salmonella este un agent patogen de origine alimentară care perturbă microbiota intestinală a porcului. Aceasta duce la diaree, enterocolită și deshidratare. Microbiota intestinală sănătoasă scade severitatea infecției cu Salmonella.
Prin urmare, suplimentele alimentare care îmbunătățesc populațiile microbiene intestinale ajută la controlul infecțiilor cu Salmonella. Amidonul rezistent este o sursă de carbohidrați accesibili microbiotei care cresc acizii grași cu lanț scurt din intestin, îmbunătățind astfel funcțiile de barieră intestinală.
Amidonul crud din cartofi este un ingredient comun al amidonului rezistent care îmbunătățește fermentația în tractul digestiv și crește nivelul de citokine pro și antiinflamatorii.
Colectarea de date
Echipa a împărțit aleatoriu 12 porci masculi castrați (Landrace × Yorkshire) cu vârsta de 28 de zile în grupurile de tratament și de control. Dieta grupului de tratament a fost suplimentată cu 5% amidon crud din cartofi timp de 21 de zile.
Ulterior, cercetătorii au inoculat pe cale orală toți porcii cu unități formatoare de colonii de Salmonella Typhimurium. I-au eutanasiat la 14 zile după inocularea bacteriană.
Echipa colectează probe de țesut fecal și intestinal din jejun, ileon, colon și cecum și le-au incubat imediat la 42 ° C timp de 24 de ore. Au fixat și colorat probe de țesut pentru evaluarea histopatologică și cuantificarea citokinelor.
Apoi, au extras ADN-ul și au efectuat analize bioinformatice. În plus, au evaluat concentrațiile de acizi grași cu lanț scurt, inclusiv acetat, butirat și propionat, în toate probele experimentale de fecale de porc pentru a investiga efectul comunităților bacteriene modificate în ambele grupuri.
Performanța de creștere și eliminarea fecalelor Salmonella
Deși o infecție cu Salmonella reduce greutatea corporală și creșterea medie zilnică, porcii hrăniți cu dietă suplimentată cu amidon de cartofi crud au avut un câștig mediu zilnic mai mare și o eliminare mai mică a Salmonella în timpul perioadei de infecție cu Salmonella.
Aceste descoperiri arată efectul de promovare a sănătății intestinale la porcii care au primit o dietă suplimentată cu amidon de cartofi crud.
Sănătatea intestinală
Deși cercetătorii au observat leziuni histopatologice în ambele grupuri, porcii hrăniți cu amidon de cartofi crud au prezentat leziuni organismului mai puțin severe la nivelul jejunului, ileonului, cecumului și colonului.
De asemenea, au avut o rată mai mică de izolare a Salmonella din țesutul intestinal. În plus, hrănirea cu amidon crud din cartofi a îmbunătățit sănătatea intestinului prin menținerea echilibrului bacteriilor benefice și prin creșterea abundenței bacteriilor producătoare de butirat și producătoare de acetat.
Acest lucru a prevenit colonizarea bacteriilor patogene prin scăderea permeabilității mucoasei intestinale.
Concentrațiile ridicate de acetat și butirat/propionat pot provoca o infecție mai invazivă cu Salmonella. În plus, nivelurile relative de expresie ARNm ale genelor legate de funcția de barieră intestinală, inclusiv CLDN-1 în cecum și MUC2 în colon, au fost semnificativ mai scăzute la porcii hrăniți cu amidon crud de cartofi, ceea ce sugerează o permeabilitate intestinală mai scăzută.
Starea imunitară
Expresia relativă a ARNm a citokinei proinflamatorii IL-18, care este necesară pentru a iniția inflamația mucoasei, a fost semnificativ mai mică în jejun și colon la porcii hrăniți cu dietă suplimentată cu amidon de cartofi crud, sugerând o colonizare redusă a Salmonella.
Pe de altă parte, printre genele legate de bariera intestinală, expresia genei peptidice antimicrobiene Reg3γ a fost semnificativ mai mare în cecum, dar mai scăzută în colonul porcilor hrăniți cu dietă suplimentată cu amidon crud din cartofi. Reg3γ restricționează colonizarea bacteriană a suprafeței mucoasei intestinale și menține segregarea spațială între bacterii și epiteliul intestinal.
Cu toate acestea, citokina antiinflamatoare IL-10 și citokina proinflamatoare IL-17A au fost exprimate mai puțin în jejun, cecum și colonul porcilor hrăniți cu dietă suplimentată cu amidon de cartofi, deoarece supraexpresia Reg3γ a indus imunosupresie ridicată și reducere dramatică a citokinelor. genele.
Autorii au ajuns la concluzia că hrănirea porcilor înțărcați cu amidon de cartofi crud ar putea îmbunătăți sănătatea intestinală și poate reduce infecțiile cu Salmonella.