762
Asociația de fermieri ”Țara Loviștei”, cu mare prestigiu în mediul fermierilor și al zootehniei românești, va participa în premieră la expo-conferința internațională Meat.Milk., care va avea lkoc în zilele de 27 și 28 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.
ASOCIATIA AGRICOLA “TARA LOVISTEI”, cu sediul in localitateaTitesti, judetul Valcea, C.I.F. RO28419557, a fost infiintata in anul 2011.
Scopul asociatiei il reprezinta sprijinirea directa in principal a crescatorilor de ovine, caprine si bovine, dar si a producatorilor agricoli, a proprietarilor de paduri, a crescatorilor de pasari si albine, pentru cresterea si diversificarea productiei agricole, pentru valorificarea mai eficienta a produselor obtinute.
De asemenea, prin activitatile organizate de asociatie, fermierii au poasibilitatea sa-si valorifice produsele obtinute in ferme, produse naturale cu un gust deosebit, preparate dupa retete stravechi si totodata sa prezinte obiceiurile sit raditiile stramosesti, contribuind la pastrarea vie a culturii si spititualitatii romanesti.
Raspunzand cerintelor fermierilor, asociatia si-a extins activitatea si a obtinut autorizarea de Utilizator SNIIA si efectueaza servicii de identificare, inregistrare si crotaliere a animalelor, a obtinut acreditari pentru efectuarea Controlului Oficial al Productiilor pentru determinarea calitatii genetice si inscrierea animalelor in Registrele genealogice ale raselor, pentru speciile ovina si caprina, s-a inscris si elibereaza, cu titlu gtatuit, in 79 de localitati Avizul consultativ necesar eliberarii de catre primarii a Atestatelor de producator, conform Legii nr. 145/2014 cu modificarile si completarile ulterioare, etc..
Asociatia are un numar de 1540 membri afiliati si actioneaza in judetele: Valcea, Sibiu, Olt, Gorj, Buzau, Prahova, Arges, Bistrita-Nasaud, crescatorii de ovine si caprine, membrii ai asociatiei avand un numar de circa 380.000 animale.
ASOCIATIA AGRICOLA “TARA LOVISTEI” este mereu aproape de oameni, de fermieri, îi ascultă si îi indrumă, le face cunoscute problemele si le rezolvă atât cat de poate, in asa fel incat fermierii sa poatăt rai decent din munca lor, sa obtină produse mai bune calitativ, sa își poata valorifica produsele la preturi corecte, mândri de animalele si muncalor, sa iubeasca muntele, traditiile, sa nu paraseasca satele in care s-au nascut si traiesc.