Ferma

111

Auchan România va participa la conferința Meat.Milk. 2025

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Auchan România va participa în calitate de Partener Retail la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk. 2025 care va avea loc în zilele de 26 și 27 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Cu această ocazie, Auchan România își va prezenta activitatea prin proiecția unui clip în cadrul secțiunii MovieMeatMilk.

Filierele Auchan - un parteneriat solid cu producătorii români

Cu un angajament ferm de a crea valoare pentru România, Auchan și-a asumat un rol activ și vizibil în susținerea producătorilor locali și în promovarea unei agriculturi regenerative.

Astfel, din dorința de a aduce pe mesele românilor produse locale, autentice, de înaltă calitate, a lansat în 2019 un proiect strategic și inovator: Filierele Auchan. Acesta a fost dezvoltat constant de la an la an, Auchan numărând în prezent peste 80 de filiere de produse românești.

Filierele reprezintă parteneriate pe termen lung cu producători locali, prin care retailerul pune la dispoziția clienților produse românești, de o calitate excepțională și cu un gust autentic, cultivate și obținute cu respect față de mediu și de bunăstarea animalelor.

Astăzi, cele 86 de filiere românești acoperă o gamă variată de produse – de la fructe și legume proaspete, la carne, ouă, pește, produse de băcănie, lactate, plante în ghiveci și alimente de bază precum uleiul de floarea-soarelui, uleiul de rapiță sau sucul natural de mere.

Toate aceste produse sunt disponibile în magazinele Auchan, MyAuchan, ATAC și Simply din toată țara, fiind semnalizate în magazine prin afișe speciale cu fotografii ale producătorilor, sub deviza „Cultivăm ce e mai bun!”.

Calitate controlată, de la stadiul de sămânță până la raft

Un produs de filieră este un produs cu trasabilitate controlată, de la stadiul de sămânță și până când acesta ajunge la raft. Calitatea și autenticitatea acestuia sunt garantate prin audituri periodice și certificări internaționale – cum este cazul certificării Global G.A.P.*, în cazul legumelor și fructelor.

În plus, accentul se pune pe un mod de producție responsabil, cu reducerea consumului de apă, protejarea biodiversității și grija pentru bunăstarea animalelor – toate parte a angajamentului Auchan față de un lanț valoric sustenabil.

Pentru consumatori, filierele înseamnă produse sigure, sănătoase și românești, cu gust autentic, oferite la un preț corect. Pentru producători, filierele înseamnă stabilitate, predictibilitate și sprijin real în dezvoltarea afacerii.

În ceea ce privește implicarea în programul Fieliere Auchan, mărturiile partenerilor vorbesc de la sine. Ionel Burzo, fondatorul livezii Natural Impex din Cincu, povestește cum a crescut livrările de mere de la 100 de tone la cantități mult mai mari datorită parteneriatului cu Auchan. Ana Liliana Totoianu, de la Galina Bio Eggs, apreciază predictibilitatea și vizibilitatea națională pe care o aduce colaborarea, iar Dacian Badea, de la Fermele Ecologice Silvania, consideră că Auchan este locul de întâlnire al celor care cred în agricultura ecologică și în produsele de calitate.

Prin ce se remarcă Filierele Auchan

Filierele Auchan se bazează pe patru piloni importanți. Primul dintre ei este satisfacția consumatorilor. Auchan oferă celor care le trec pragul magazinelor produse românești cu gust autentic, culoare, prospețime și trasabilitate controlată.

Un produs nu poate să fie de filieră dacă nu respectă mediul și bunăstarea animalelor. Prin acest proiect, Auchan produce mai sustenabil, reducând cantitatea de pesticide, consumul de apă și de energie, și aducând biodiversitate, pentru a se îndrepta spre agricultura regenerativă.

Un alt pilon pe care se bazează filierele Auchan este cel economic. Auchan și-a propus să ofere producătorilor un parteneriat durabil și transparent. Este important ca un fermier să poată relua activitatea și ciclul de producție anual, adică activitatea sa să fie sustenabilă.

Nu în ultimul rând, în dezvoltarea filierelor Auchan are în vedere și factorul social: respectul pentru lucrători. Există un cod de etică Auchan care este prezentat producătorilor din program, pe baza căruia retailerul are ca scop să creeze noi locuri de muncă pentru oamenii din satele și comunele apropiate, iar aceștia să beneficieze de condiții bune de muncă.

Angajament pentru comunitate

Filierele Auchan nu sunt doar un model de business eficient, ci și un motor de dezvoltare locală. Cei peste 50 de producători români implicați în program beneficiază de promovare, parteneriate durabile și acces la o rețea națională de distribuție.

Convenția Filierelor Auchan – Un pas înainte pentru agricultura românească

Pentru a promova beneficiile oferite producătorilor locali colaboratori în cadrul acestui program, în februarie 2024, Auchan România a organizat prima ediție a Convenției Filierelor Auchan, un eveniment dedicat partenerilor săi – zeci de fermieri și producători din toate regiunile țării.

Acesta a fost un prilej important de a discuta despre direcțiile viitoare ale programului, nevoia de conștientizare mai largă a urgenței climatice, alinierea obiectivelor de mediu, standarde de calitate, comunicarea integrată pe care Auchan o oferă partenerilor săi, precum și despre măsurile de decarbonizare la nivel de business, atât a produselor, cât și a operațiunilor. 

Recunoaștere pentru excelență și sustenabilitate

Filierele Auchan sunt, așadar, o expresie clară a angajamentului retailerului pentru un viitor mai bun – pentru oameni, pentru mediu și pentru comunitățile locale.

De-a lungul timpului, produsele din  Filierele Auchan au fost recunoscute pentru calitate și impact, atât în industrie, cât și în comunitate. În 2024, trei produse de filieră – mierea de tei, păstrăvul de Ceahlău și cârnații de Pleșcoi cu IGP – au fost premiate la Gala ROaliment – Gustul Ales, un eveniment dedicat excelenței în domeniul alimentar.

Totodată, inițiativa a fost distinsă în aprilie 2025 cu Premiul I la categoria „Lanț Valoric Sustenabil” în cadrul Romanian Sustainability & CSR Awards, confirmând angajamentul Auchan pentru un viitor sustenabil și parteneriate durabile.

*Certificarea G.A.P. (Good Agricultural Practices) – sau mai precis, GLOBALG.A.P. – este un standard internațional recunoscut pentru bunele practici agricole, destinat în special producătorilor care vor să demonstreze că lucrează în condiții sigure, sustenabile și responsabile față de mediu, angajați și consumatori. 

aflat

anterior

read

newsletter1

newsletter2