Ferma

412

Avantajele hrănirii în grup a vacilor de lapte

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Hrănirea în grup a vacilor este un sistem care este adoptat în multe ferme de lapte din întreaga lume. Sistemul are mai multe avantaje în ceea ce privește performanța animalelor și economiile financiare. Mai mulți factori de management, inclusiv strategiile de grupare, dimensiunea grupului, densitatea stocului și gestionarea furajelor ar trebui, totuși, luați în considerare atunci când se încearcă obținerea avantajelor sistemului.

Avantajele hrănirii în grup

Hrănirea în grup poate fi adaptată cu ușurință la utilizarea furajelor complete în care concentratele, furajele și suplimentele sunt amestecate într-un singur furaj, mai degrabă decât să fie hrănite separat. Avantajele utilizării unui furaj complet sunt:

• Permite producătorului să utilizeze formulări speciale care sunt deosebit de importante pentru anumite animale

• Elimina necesitatea aprovizionării cu minerale ad libitum

• Permite definirea precisă a dietei consumate

• Elimină problemele asociate cu consumul preferențial necontrolat al unui anumit hrană

• Are ca rezultat mai puține tulburări digestive, cum ar fi abomasul deplasat

• Elimină practica hrănirii în salon

• Facilitează mascarea anumitor furaje neplacute, cum ar fi ureea

• Adaptabil la sistemele bam conventionale

• Permite producătorului să stabilească un raport dintre fibre și concentrat

• Reduce pericolul carențelor de micronutrienți

• Crește eficiența utilizării azotului (azot), scăzând astfel emisiile de nutrienți în mediu

În cadrul sistemului de hrănire în grup, vacile pot genera suficientă căldură corporală pentru a menține orice hambar cald, chiar și în condiții de îngheț. De asemenea, se vor ghemui aproape unul de altul. Lipsa fluxului de aer din cauza faptului că sunt atât de apropiate unul de celălalt va reduce adesea numărul de insecte care îi deranjează.

Din punct de vedere economic, hrănirea în grup permite utilizarea maximă a formulării la cel mai mic cost și, de asemenea, facilitează hrănirea mecanizată, reducând astfel forța de muncă necesară. Într-un studiu, gruparea vacilor pe baza nevoilor lor nutriționale specifice a dus la o economie de  39,0 USD până la  47,0 USD pe vaca pe an.

Gruparea după producție

• Grup de vaci la prima lactație

Un grup de vaci proaspete este întreținut de mulți producători de lapte pentru a observa mai îndeaproape vacile după fătare. Vacile sunt de obicei menținute în grup doar 3-5 zile și apoi sunt mutate în grupul înalt.

• Grup de înaltă producție

Acest grup conține majoritatea vacilor proaspete timp de 2-3 luni după împrospătare și vaci care produc mai mult de un anumit nivel de producție de lapte. Sistemul permite ca grupului să fie furnizat mai multă hrană cu energie ridicată.

• Grup de producție medie

În această categorie, 1 sau 2 grupuri sunt de obicei menținute și pur și simplu sunt hrănite cu o cantitate mai mică decât grupul de mare producție.

• Grup de producție scăzută

Acest grup include vacile cu producție scăzută și vacile care se apropie de sfârșitul lactației. Grupul oferă avantajul distinct de a reduce hrana oferită vacilor și de a hrăni hrana mai fibroasă.

Deoarece nu se dorește un consum maxim, un amestec de cereale mai puțin gustos poate fi oferit vacilor. Un exemplu ar fi hrănirea cu mai puține proteine ​​naturale și mai multă uree în dietă.

Gruparea după stadiul de lactație

Un sistem mai puțin controversat de grupare a vacilor este în funcție de stadiul de lactație. Defectul acestui sistem este că presupune că toate vacile au persistență și nivel de producție de lapte similare.

Vacile sunt hrănite în mod similar cu vacile hrănite pe grupe de producție de lapte, permițând astfel un control mai mare al managementului reproductiv și al altor nevoi de management.

Grup de vaci la repaos lactat

Mai multe studii au indicat un avantaj considerabil în îndepărtarea vacilor uscate din turma de muls și hrănirea lor separată.

Aportul de energie de către vacile uscate hrănite cu furaje complete cu energie ridicată nu scade la nivelul de întreținere, rezultând o hrănire ineficientă.

În plus, vacile hrănite cu hrană completă de înaltă energie în timpul perioadei secetoase prezintă adesea probleme de sănătate, cum ar fi abomasul deplasat la fătare sau după fătare.

De asemenea, a fost observată frecvent o incidență mai mare a cetozei la vacile supracondiționate la și după fătare.

Gruparea după mărimea vacilor

Vacile primului vițel sunt de obicei mai mici, cântăresc mai puțin și sunt foarte timide în comparație cu vacile mai în vârstă.

Ca urmare, o practică comună în multe efective este de a trata vacile primului vițel ca un grup separat pentru a le provoca mai deplin potențialul de producție. În general, după 3-4 luni, animalelor li se permite să se mute în grupuri regulate.

Dimensiunea grupului

În general, se crede că vacile au o preferință pentru a trăi în grupuri relativ mici. Teoria este că în grupurile de peste 90 de ani nu își pot identifica vecinii de la pat și, prin urmare, nu sunt siguri de locurile respective în ordinea socială sau „ciocănită”. Se spune că acest lucru duce la stres.

Densitatea stocului

De obicei, densitatea de stocare a fiecărui grup variază de la 7 la 9 metri pătrați per vaca. La o densitate de stocare mai mare (+30%, de exemplu), Indicele de Confort al Vacii este redus indicând o scădere a timpului de ouat și a timpului de hrănire, cu o scădere a producției de lapte.

Gestionarea furajelor

Toate furajele variază în ceea ce privește încărcarea conținutului de nutrienți la încărcare și pe parcursul depozitării. Hrănirea animalelor cu un anumit lot de hrană pe bază de asumare ionul că are aceeași compoziție ca și celelalte loturi va avea ca rezultat o pierdere a producției de lapte.

Riscul de variație a nutrienților poate fi controlat cu ușurință prin supraalimentare, dar acest lucru învinge punctul de grupare pentru mai multă eficiență și are ca rezultat excretarea mai multor nutrienți. Alternativ, variația nutrienților poate fi redusă la minimum în unul dintre următoarele moduri:

Utilizarea furajelor cele mai predispuse la variații mari

Formularea rațiilor cu surse multiple de nutrienți, deoarece este puțin probabil ca toate sursele să varieze la un moment dat

Amestecarea mai multor încărcături de furaj, deoarece acestea vor varia mai puțin decât o singură încărcătură. (Cf. Advantages of group feeding of dairy cows-Study AllAboutFeed)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2