Tehnologii

546

Brânzeturi din Bavaria

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Germania este unul dintre marii producători de brânză din lume. Dar, parcă, cei din Bavaria sunt și mai și, asta, desigur, grație Alpilor pe care landul german îi încorporează. Să vedem care sunt cele mai apreciate sortimente de brânză de acolo.

Bruder Bazil

Bruder Bazil (Busuioc) este o brânză tradițională germană provenind din Bavaria, unde a fost produsă inițial de călugării trapiști. Această brânză semi-moale afumată (în stil rauchkase, afumată peste lemn de fag), este făcută din lapte de vacă pasteurizat. Sub coaja sa spălată, textura este netedă, cremoasă și deschisă, cu ochi mari neregulați distribuiți pe tot corpul. Aromele sunt intense și afumate.

Weisslacker

Cunoscută și sub denumirea de ”brânză de bere”, această brânză de vaci picantă, sărată și semi-moale, este făcută folosind o rețetă tradițională din regiunea Allgau din Germania. Weisslacker a fost fabricat pentru prima dată în timpul războiului franco-prusac de către frații Kramer din Wertach. Este prima brânză brevetată din lume, iar numele său, în germană pentru ”lac alb”, derivă din culoarea sa albă strălucitoare.

Chiriboga Blue

Chiriboga Blue este o brânză albastră semi-moale care provine din Bad Oberdorf din Alpii Bavarezi. Este produsă de Arturo Chiriboga, originar din Ecuador. Brânza este făcută din lapte de vacă pasteurizat și de obicei se lasă la maturat o lună sau două înainte de consum. Această brânză fără coajă are o textură densă, netedă, cremoasă și este aproape tartinabilă.

Rauchkase

Rauchkase este o brânză afumată germană care se face de obicei în Bavaria, dar este populară în toată țara. Cel mai faimos soi este produs de Basils, numit după un antreprenor de produse lactate Basil Weixler. Brânza este semi-moale și are coaja naturală. Aromele sunt afumate, picante și sărate, ceea ce este rezultatul afumării brânzei peste mesteacăn și molid bavarez.

Bonifaz

Bonifaz este o brânză tradițională germană făcută din lapte de vacă în Alpii Bavarezi. Brânza are o coajă naturală care ascunde o textură cremoasă și moale,  dedesubt. Datorită faptului că există multe versiuni ale brânzei, aromele pot varia de la cremoase, ușoare și lăptoase până la usturoi, ciuperci, picante și ierboase.

Allgauer Bergkase

Brânza de munte Allgau este făcută cu lapte de vacă crud, fără siloz și netratat, de la fabricile locale din Alpii Bavarezi. Adesea numit ”frățișorul lui Emmentaler”, Allgauer Bergk se face în Alpii Allgau în lunile de primăvară, iar după aproximativ 4 săptămâni este coborâtă în ​​valea Allgäu unde este lăsat să se maturizeze cel puțin 3-4 luni.

Allgauer Emmentaler

Brânza Emmentaler provine din Valea Emmental elvețiană din cantonul Berna. Inițial, acest ”rege al brânzeturilor de munte” era produsă ca brânză pură de munte doar în lunile de vară. Astăzi, Allgau Emmentaler este disponibil pe tot parcursul anului. Este făcută cu lapte crud de vacă și, datorită florei uimitoare a Alpilor Allgau, fiecare roată de brânză își dezvoltă propria sa aromă distinctivă.

Romadur

Deși Romadur este considerată astăzi o brânză germană, unii cred că este originar din Belgia și a fost adus în Germania în anii 1830. Indiferent de origine, astăzi este considerată o specialitate a Bavariei. Această brânză moale este făcută din lapte crud de vacă și este de obicei modelată în casete mici din lemn, dreptunghiulare.

Bavaria Blu

Bavaria Blu este o brânză albastră germană care a fost introdusă inițial pe piață de Bergader în 1972. Brânza este făcută manual din lapte de vacă pasteurizat, de înaltă calitate, provenit din Alpii Bavarezi. Coaja este acoperită cu mucegai iar textura este moale și cremoasă. Aromele sunt bogate și intense, tăioase, cremoase și puternice.

Cambozola

Cambozola este o brânză neobișnuită germană cu triplă cremă, făcută din lapte de vacă. Brânza este produsă în regiunea Allgau încă de la începutul anilor 1970 de către Kaserei Champignon, deși a apărut pentru prima dată în anii 1900. Această încrucișare dintre Camembert și Gorgonzola (de unde și numele), are o coajă înflorită care ascunde o textură cremoasă și netedă a pastei de dedesubt.

La exterior se vede clar mucegaiul gri, iar la interior sunt buzunare de vene albastre. Aroma este puternică, în timp ce aromele sunt ascuțite, de nuci și ușor dulci. Este recomandat să combinați Cambozola cu un pahar de Chardonnay și să-l serviți cu miere, biscuiți și fructe.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2