Tehnologii

308

C.E.: Producția de carne și lapte va fi din ce în ce mai mică în Uniunea Europeană

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Producția de carne și lactate din Uniunea Europeană este de așteptat să scadă în acest an și în viitor, deoarece fermele de animale resimt efectele secetei, focarelor de boli și costurilor în creștere, a declarat executivul UE, citat de Associated Press.

O secetă istorică în Europa în această vară a redus disponibilitatea de iarbă și porumb pentru a hrăni efectivele, crescând costurile pentru fermele care se confruntă și cu creșterea prețurilor la energie și la îngrășăminte.

Semnele scăderii producției de animale au determinat grupurile de fermieri să avertizeze asupra aprovizionării limitate care ar putea exacerba inflația ridicată a alimentelor.

Producția de lapte este în scădere

Se preconizează că producția de lapte din UE va scădea cu 0,5% în acest an, scăderea ofertei de furaje încurajând unii fermieri să reducă dimensiunile efectivelor, iar vremea caldă și uscată reducând producția de lapte de vacă, a declarat Comisia Europeană într-o perspectivă agricolă pe termen scurt.

Vremea aspră de vară a redus, de asemenea, conținutul de grăsimi și proteine ​​din lapte pentru produsele lactate procesate, se spune.

La fel ca alți observatori, Comisia a spus că începutul anului 2023 s-ar putea dovedi dificil, deoarece fermierii de lactate se confruntă cu costuri ridicate pentru furaje în timpul iernii, în timp ce cererea consumatorilor s-ar putea slăbi din cauza inflației.

Pentru anul viitor, în ansamblu, Comisia Europeană a estimat o scădere mai mică cu 0,2% a producției de lapte din UE. Se presupune că randamentele mai mari în condiții meteorologice normale au compensat în cea mai mare parte o scădere a numărului de vaci, care a fost observată în scădere cu 0,8% după o previziune de scădere cu 0,9% pentru 2022.

Mai puțină carne

Pentru carnea de vită, costurile pentru hrana animalelor ar trebui să consolideze o scădere pe termen lung a efectivelor și să contribuie la o scădere cu 0,6% a producției în acest an, înainte de o scădere mai mică de 0,2% în 2023.

Pe lângă creșterea costurilor pentru hrana animalelor, sectoarele cărnii de porc și păsărilor de curte au fost slăbite de focarele de pestă porcină africană (PPA) și gripa aviară.

Producția de carne de porc a fost prognozată să scadă cu 5% în acest an, în special din cauza unei scăderi abrupte în Germania, care a fost grav afectată de PPA, și apoi cu 0,7% în 2023.

Sectorul păsărilor de curte, perturbat de o criză a gripei aviare care amenință să reapară, era de așteptat să înregistreze o scădere a producției cu 0,9% în 2022 și cu 0,4% în 2023.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2