Ferma

333

Creșterea vacilor cu emisii scăzute de metan

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Compania de genetică Semex UK crede că poate reduce producția de metan cu 20-30% până în 2050 prin creșterea vacilor cu o emisie mai scăzută de metan.

Compania a lucrat cu firma canadiană de înregistrare a laptelui și evaluare genetică Lactanet și Universitatea din Guelph pentru a găsi o soluție genetică la emisiile de metan.

În ultimii 5 ani, organizațiile de înregistrare a laptelui din Canada au colectat peste 13 milioane de înregistrări de spectroscopie în infraroșu mediu (MIR), dintre care 700.000 au fost analizate de geneticienii Lactanet pentru a prezice emisiile de metan pentru vacile înregistrate în lapte din Canada.

Reduceți metanul până în 2050

Rezultatele au arătat că puteți reduce substanțial emisiile de metan prin selecție genetică. Oamenii de știință au descoperit că există o corelație de 85% între metanul colectat și metanul prezis, concluzia fiind că există o modalitate genetică de a reduce metanul. Acest lucru se datorează faptului că genetica vacii are, de asemenea, un impact asupra producției de metan în rumen, precum și asupra microbilor.

Vaci și climă | De la mediu și emisii la bunăstare și furaje. Mulți factori joacă un rol important în gestionarea mai bună a vacilor de lapte pentru a cultiva în mod durabil. Aici ne uităm la orice, de la amoniac la emisiile de carbon și metanul.

Trăsătura este ereditară în proporție de 23%, ceea ce este comparabil cu producția și răspunsul imunitar, cu o fiabilitate de 70-80%, fără impact asupra producției sau a nivelului de grăsimi și proteine, ceea ce a determinat Semex să susțină la conferința sa anuală de la Glasgow că o reducere de 20-30% a producția de metan până în 2050 este posibilă, în funcție de intensitatea selecției.

Dr. Michael Lohuis, vicepreședintele Semex pentru Cercetare și Inovare, a declarat că studiul a fost semnificativ: „Știm că genetica are un rol major de jucat în reducerea emisiilor, deoarece este principalul mod în care fermierii de lactate pot produce mai multe ieșiri din mai puține inputuri cu mai puține emisii. Dar această tehnologie duce contribuția de la genetică la nivelul următor.”

Factorizarea metanului în creșterea vacilor

Semex și Lactanet aduc acum tehnologia pe piață la scară globală, Lactanet publicând o valoare pe care crescătorii o pot folosi pentru a reduce emisiile de metan din efectivele lor începând cu luna aprilie.

De atunci, un indice de metan pentru toate femelele testate va fi disponibil exclusiv prin intermediul Semex Elevate, permițând fermierilor de lactate să ia în considerare metanul în politica lor de reproducere și să treacă mult mai repede la un efectiv mai scăzut de metan.

Drew Sloan, vicepreședintele Semex pentru Dezvoltare Corporativă, a declarat că metanul este în prezent inamicul global: „În multe țări, degetul proverbial este îndreptat spre agricultura, în special către vite, ca fiind vinovată de emisiile în exces, multe țări în curs de dezvoltare adoptând legi care vizează efectul de seră net zero. emisiile de gaze până în 2050. Acesta este un alt instrument de reducere a emisiilor la fermă, ceea ce va contribui la atingerea acestui obiectiv.”

Răspunzând la anunțul de la conferința de la Glasgow, fostul președinte adjunct al NFU, Stuart Roberts, a salutat munca:

„Societatea se așteaptă absolut ca noi, ca industrie, să ne jucăm rolul în schimbările climatice. Cred că este cu adevărat inovator faptul că avem acum un instrument genetic care ne poate ajuta semnificativ în această călătorie.”

Guvernul Marii Britanii a făcut presiuni asupra industriei să reducă emisiile de metan, iar anul trecut a cerut dovezi cu privire la produsele furajere care suprimă metanul. Produsele furajere cu proprietăți de inhibare a metanului au demonstrat potențialul de reducere a emisiilor de GES, în special de la bovinele adăpostite.

Aceste produse pot include ingrediente precum inhibitori ai producției de metan, alge marine, uleiuri esențiale, acizi organici, probiotice și antimicrobiene.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2