Ferma

327

EFSA: În 2021, furajele din România au prezentat un nivel al micotoxinelor mult peste nivelul de siguranță

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit autorităților europene de reglementare, nivelurile de aflatoxină (AfM1) din laptele destinat consumului uman nu pot depăși 0,05 părți per miliard, ceea ce înseamnă că furajele complete sunt limitate la 5 ppb aflatoxină B1 atunci când sunt utilizate în dietele cu lapte. Orice material furajer, cum ar fi porumbul sau grâul, este limitat la 20 ppb aflatoxină B1.

Știrile din Ungaria, Serbia, România și Croația au fost deosebit de proaste pentru fermierii de lactate din aceste tari, deoarece nivelurile medii de micotoxine identificate nu au îndeplinit nivelurile recomandate de UE pentru fiecare dintre micotoxine atunci când au fost evaluate individual.

Un total de 4,2% din probele de porumb au depășit concentrația permisă de UE de aflatoxină B1 în ingredientele furajelor, ceea ce este foarte mare în comparație cu 2020, când doar 0,36% dintre probe au depășit concentrațiile permise de UE.

A existat o diferență notabilă în nivelurile de contaminare cu micotoxine a boabelor mari, cum ar fi porumbul, și a boabelor mici, cum ar fi grâul și orzul. Numărul mediu de micotoxine detectate în probele de porumb a fost de 5,2, în timp ce la boabele mici, a fost de 3,1.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2