Stiri

256

Eurocommerce: Politicile de sprijin pot ajuta retailul european să depășească criza energiei

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Înaintea reuniunii informale a miniștrilor energiei de la Bruxelles, directorul general al EuroCommerce, Christel Delberghe, a alertat factorii de decizie europeni cu privire la impactul crizei energetice asupra sectorului de retail și en-gros, dar și-a semnalat și capacitatea de a ajuta la găsirea de soluții:

”Retailul și en-gros - și clienții săi - sunt puternic afectați de creșterea vertiginoasă a prețurilor la energie. Salutăm principiile care stau la baza pachetului de măsuri al Comisiei care este discutat astăzi pentru a se ocupa de aprovizionarea cu gaz în timpul iernii.

Dar cerem ca și comercianții cu amănuntul și angrosistii, care au nevoie de energie neîntreruptă pentru a oferi un serviciu esențial clienților lor, să fie tratați ca un sector prioritar în orice măsuri de reducere a energiei și să fie sprijiniți să treacă la surse alternative și să crească eficiența energetică a acestora. clădiri.”

Comerțul cu amănuntul și cu ridicata este un utilizator semnificativ de energie în răcire, încălzire, ventilație și refrigerare necesară pentru a oferi un serviciu esențial clienților lor. Sectorul nostru poate face parte din soluție și este deja activ în reducerea consumului de energie electrică și gaz și trecerea la alternative.

Are capacitatea de a ajuta la accelerarea tranziției energetice. Pentru a aborda provocările pe termen scurt ale prețurilor ridicate ale energiei și pentru a atinge aceste obiective pe termen lung, sectorul nostru trebuie să fie recunoscut la nivel național și la nivelul UE ca fiind consumator de energie, pentru a beneficia de sprijinul necesar, dintr-un cadru de reglementare care să susțină accelerarea investițiilor.

Prin urmare, solicităm Comisiei și statelor membre să acționeze cu privire la 5 priorități majore:

• Asigurarea transparenței în cadrul Cadrului temporar de ajutor de stat pentru a ajuta companiile să răspundă la criza energetică

• Elaborarea de îndrumări cu privire la modul de implementare a pragului de 3% conform directivei privind impozitarea energiei pentru a asigura accesul nediscriminatoriu la sprijinul de stat, atât pentru a face față provocării pe termen scurt a costurilor energetice în spirală, pentru a îmbunătăți eficiența energetică a spațiilor noastre, cât și pentru a investi pe termen lung în accesul și generarea de energie alternativă.

• Adopta urgent măsuri precum reduceri de taxe sau TVA pentru a reduce costurile curente cu energia.

• Urmărirea modificărilor propuse în cadrul REPowerEU pentru a eficientiza și accelera emiterea de autorizații și pentru a permite investiții viabile pentru a maximiza capacitatea noastră de a genera energie alternativă și de a le împărtăși acolo unde aceasta depășește nevoile de utilizare proprie.

• Potriviți în mod realist obligațiile din REPowerEU și din Directiva privind performanța energetică a clădirilor cu capacitatea operatorilor de a suporta costul investițiilor considerabile pe care acestea le implică, împreună cu disponibilitatea echipamentelor și a forței de muncă calificate în instalarea panourilor solare sau a stațiilor de încărcare pentru mobilitatea electrică. Țintele actuale nu țin cont de acest lucru.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2