La licitaţiile organizate de spital, nu se prezintă niciun furnizor, pentru că nu dispuşi să primească banii cu întârziere, în schimb la penitenciare achiziţia cărnii şi a preparatelor din carne se derulează ca la carte. În timp ce sumele alocate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) se repartizează, raportat la numărul de deţinuţi, numărul de calorii ce trebuie asigurat zilnic acestora, la spital prioritate au cheltuielile de personal şi asigurarea medicamentelor şi a materialelor sanitare, hrana bolnavilor fiind asigurată în funcţie de bunăvoinţa furnizorilor care aceptă plata produselor în termen de 60 de zile. Cum niciun producător de carne refrigerată nu a participat la licitaţia organizată în urmă cu o lună de Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, conducerea unităţii a solicitat sprijinul celor de pe piaţa locală din Vaslui. Niciunul, însă, nu s-a arătat dispus să livreze carnea bolnavilor. „Probabil termenele de plată nu sunt pe placul furnizorilor, plata făcându-se la 60 de zile (...)”, a declarat Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Săptâmânal, spitalul din Vaslui, care are o capacitate de 840 de paturi, are nevoie de 500 de kilograme de carne. Până în urmă cu o lună, carnea refrigerată a fost achiziţionată de la o societate din Brăila, care însă a sistat orice livrare, motivând că livrând două tone de carne pe lună la Vaslui şi primind banii după două luni riscă să falimenteze.