Ferma

311

Gestionarea eficientă vacilor cu nevoi speciale

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Este vital să ne asigurăm că vacile care au fătat sunt îngrijite în mod corespunzător, deoarece 75% dintre problemele de sănătate apar în prima lună după fătare.

Grupele speciale

Vacile vulnerabile și bolnave, în recuperare și vacile care sunt tratate sunt plasate în grupurile cu nevoi speciale.

În mod ideal, ar trebui să plasați vaca în grupele cu nevoi speciale înainte de a apărea orice problemă, dacă acționați la timp veți avea mai puține vaci în grupele cu nevoi speciale.

Adăpostirea confortabilă și îngrijirea intensivă a acestor animale vor da roade prin reducerea bolilor, creșterea producției și îmbunătățirea fertilității. Deci, care sunt câteva puncte de luat în considerare atunci când vine vorba de grupul cu nevoi speciale și zona de îngrijire?

7 puncte de abordare a celor mai bune practici

1. Sunt necesare facilități și echipamente bune, aceasta ar trebui să fie prioritate maximă. Gândiți-vă la pixuri confortabile cu paie, cu acces ușor la hrană și apă. Nu ar trebui să existe stres de la căldură, muște sau alte vaci. Punerea vacilor cu nevoi speciale aproape una de alta și în apropierea unităților de tratament creează zone de tratament și îngrijire care facilitează supravegherea acestor vaci.

2. Persoana responsabilă de acest grup trebuie să aibă instrucțiuni clare și să fie absolut clară cu privire la responsabilitatea de a trata aceste vaci. Nu numai că persoana ar trebui să aibă cunoștințele necesare pentru a face acest lucru, ci și abilitățile și echipamentul potrivit și să aibă suficient timp pentru a îndeplini sarcinile. Rezultatele muncii lor ar trebui să fie vizibile.

3. Ar trebui să existe un sistem bun – cu proceduri standard și planuri de tratament, monitorizate de medicul veterinar și susținute de analize de lapte, analize de sânge și controale la animale.

4. Vacile nou fătate le este greu să meargă, ar fi bine să le poziționați aproape de sală. Mai întâi mulgeți-le, astfel camera va fi complet curată, iar mulgatoarele vor fi proaspete și vor avea mult timp.

De asemenea, vacile nu vor trebui să aștepte mult în zona de deținere, ceea ce ar însemna că ar putea avea mai mult timp să se odihnească și să mănânce.

Marcarea vacilor nou-fătate este o modalitate de a vă asigura că acestea au fost verificate zilnic, de exemplu, dacă sunt monitorizate timp de 10 zile, acestea ar trebui să aibă 10 marcaje în a 10-a zi.

5. Nu puneți vaci cu boli infecțioase precum număr mare de celule și mastită într-un grup de vaci nou fătate.

6. Nu puneți vaci cu nevoi speciale printre vacile gestante sau vaci uscate.

7. Fii vigilent. Acest lucru vă ajută să urmăriți vacile cu nevoi speciale și vă permite să lucrați rapid, ușor și eficient.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2