Stiri

239

IFFA 2022 a readus optimismul în rândul producătorilor de tehnologii destinate sectorului global al cărnii

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Cu ocazia briefing-ului de presă cu presa cotidiană și de afaceri pentru IFFA 2022, Asociația VDMA pentru Mașini de Procesare și Ambalare a Alimentelor a informat asistența că producția germană de mașini de prelucrare și ambalare a alimentelor a crescut cu 7%, la 14,8 miliarde de euro în 2021.

Aceasta înseamnă că vânzările din industrie în al patrulea sector de inginerie mecanică ca mărime au revenit aproape la nivelul de dinainte de criză din 2019, la o valoare de 15,3 EUR „Vânzări de tehnologie de proces pentru industria cărnii și proteinelor - cea mai puternică zonă expozițională la IFFA - nu a depășit tendința în primul an Corona 2020.

În 2021, producția de mașini a crescut cu o rată de creștere confortabilă de 6% la aro. și 1,3 miliarde de euro”, spune Klaus Schröter, președintele Consiliului consultativ IFFA și președintele diviziei de mașini de prelucrare a cărnii VDMA.

2021: Cerere internă puternică - exporturile ating un nivel maxim

Atât în ​​2020, cât și în 2021, producătorii de mașini s-au bucurat de niveluri susținute ridicate de activitate investițională pe piața internă. În 2021, vânzările interne au crescut cu 8%, până la 384 de milioane de euro.

„Rate scăzute ale dobânzii, oportunități de finanțare KFW (corporație de împrumut pentru dezvoltare) pentru conversiile proceselor și procedurilor care conduc la economii de energie și resurse și investițiile în soluții de automatizare au dat un impuls semnificativ”, a comentat Schröter despre dezvoltarea afacerii în 2021.

În afacerile externe, SUA, care este în orice caz cea mai importantă piață externă, s-au remarcat în special în 2021 cu o creștere la cerere de peste 23 la sută. Mașini în valoare de peste 100 de milioane de euro au fost livrate din Germania în SUA în 2021.

„În industria alimentară din SUA, este foarte dificil să obții operatori calificați. Acest lucru obligă companiile să investească în tehnologie modernă și soluții de automatizare pentru o producție sigură și stabilă. . Și pandemia Corona a întărit chiar această tendință”, explică Klaus Schröter evoluția dinamică pe piața americană.

Livrările către China au înregistrat, de asemenea, o creștere de două cifre. Cererea din UE-27, cea mai importantă regiune de vânzări cu o pondere de 39 la sută, a scăzut sub nivelul ridicat al anului precedent. Per total, livrările străine ale companiilor au crescut în 2021 cu aproximativ 3% față de an și au atins un maxim istoric.

Lanțurile de aprovizionare rămân supuse unei presiuni puternice Cu toate acestea, economia a fost serios afectată de perturbările continue ale lanțurilor de aprovizionare și de deficitele de pe piețele de materiale și achiziții în 2021, iar situația nu se va schimba. Războiul din Ucraina și politica de zero covid a Chinei agravează și mai mult situația.

Potrivit sondajului VDMA din aprilie 2022 asupra membrilor săi, situația aprovizionării s-a deteriorat semnificativ, în special pentru metale și produse din metal. Multe companii nu se așteaptă ca situația să se atenueze în următoarele luni.

„În prezent, carnetele de comenzi din industria noastră sunt bine completate, dar nu putem estima modul în care deficitul de materiale în curs și creșterea prețurilor la energie vor afecta dezvoltarea afacerii în acest an”, spune Schröter.

Perspectivele industriei și așteptările pentru IFFA Perspectivele pentru sectorul mașinilor de prelucrare a alimentelor și de ambalare rămân pozitive, în afară de condițiile actuale dificile cadru. Industria alimentară globală este o piață în creștere dinamică determinată de evoluțiile demografice, tendințele nutriționale, ciclurile de viață tot mai scurte ale produselor și presiunile costurilor.

Investițiile în tehnologia instalațiilor sigure, flexibile și economice pentru producție, procesare și ambalare tind, prin urmare, să fie constante și mai puțin volatile decât în ​​alte sectoare de clienți din industria ingineriei mecanice.

În plus, industria este poziționată pe scară largă și furnizează peste 100 de țări, dintre care mai mult de jumătate sunt în afara Europei. În prezent, războiul din Ucraina nu afectează încă primirea de comenzi în sectorul mașinilor de prelucrare și ambalare a alimentelor. Comenzile au crescut cu 4% în martie 2022, în principal din cauza achizițiilor din țări non-europene.

Industria se așteaptă la un impuls pozitiv de la cel mai important târg mondial, IFFA 2022, care va avea loc la Frankfurt în perioada 14-19 mai. „Așteptăm cu nerăbdare ca industria furnizorilor internaționali să-și prezinte inovațiile pe cea mai importantă platformă din industrie și cu toții sa putem, în sfârșit, să discutăm din nou cerințele și tendințele cu publicul din comerțul internațional, într-un schimb față în față”, spune Klaus Schröter, președintele Departamentului de Mașini de prelucrare a cărnii VDMA. (Ilie Stoian-Corespondență de la Frankfurt)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2