Ferma

431

Strategii pentru a face producția de carne de porc mai durabilă

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Un accent pe intensificarea durabilă globală este necesar pentru a proteja mediul, a conserva resursele naturale și a sprijini mijloacele de trai ale fermierilor și ale populațiilor rurale, noteaza PigProgress.

Creșterea în continuare a populației globale

Strategiile pentru o producție durabilă de carne de porc, cum ar fi eficiența îmbunătățită a furajelor, creșterea și hrănirea de precizie a animalelor și monitorizarea bolilor și problemelor de bunăstare pot ajuta.

Aceste domenii au fost evidențiate într-o analiză realizată de cercetători din Australia, Franța, Norvegia, Spania, Suedia, Marea Britanie și SUA, datând din 2020 în Jurnalul de Știință a Alimentației și Agriculturii.

Cercetarea este relevantă deoarece numărul de oameni din lume ar putea crește la 11 miliarde de oameni până în 2100, potrivit cifrelor ONU. Acest lucru crește cererea globală pentru producția de carne de porc. Selecția genetică îmbunătățește randamentul de producție per animal și crește populațiile de porci din lume.

Creșterea porcilor oferă o aprovizionare cu energie, proteine și micronutrienți importanți, cum ar fi acizi grași, cupru, fier, iod, mangan, seleniu, zinc, vitamine B în lanțul alimentar uman. De asemenea, contribuie la securitatea alimentară globală, ocuparea forței de muncă, economie, stocarea carbonului și emisiile de azot. În ciuda multiplelor beneficii ale producției de carne de porc, creșterea populației de porci afectează durabilitatea și mediul, potrivit autorilor.

Provocări durabile în producția de carne de porc

Cererea din ce în ce mai mare de produse din carne de porc a dus la creșterea intensivă a porcilor și la mai multe terenuri dedicate creșterii și hrănirii porcilor. Potrivit USDA, producerea a 4 oz (0,113 kg) de carne de porc slabă și dezosată în SUA necesită 0,906 m2 (9,75 ft2) de pământ.

Cantitatea totală de teren folosită de industria cărnii de porc din SUA pentru toată carnea de porc consumată este de 6.070.000 ha (15.000.000 de acri) x ani.

Sectorul zootehnic reprezintă 8% din consumul global de apă, în principal pentru irigarea culturilor de furaje, iar apa necesară pentru producerea cărnii de porc variază între 4.900 și 6.000 de litri pe kg pe pășuni deschise.

Cu toate acestea, îmbunătățirea eficienței hranei la porci și randamentele mai mari ale culturilor furajere îmbunătățesc raportul dintre producția de produs per animal și amprenta sa de apă.

Energie fosilă pentru producția de porci

Pe de altă parte, aportul de energie fosilă de kcal necesar pentru producția de porci per kcal de proteină animală produsă este de 14 la 1, potrivit echipei de cercetare. În lanțurile de aprovizionare pentru porci, cea mai mare parte a emisiilor de gaze cu efect de seră este legată de aprovizionarea cu furaje și de depozitarea gunoiului de grajd în procesare.

La nivel global, lanțul de aprovizionare a porcilor reprezintă 16% din totalul emisiilor de azot de la animale. În plus, porcii au cel mai scăzut factor de emisie de metan în rândul animalelor și produc 1,5 kg metan pe cap pe an.

În plus, producția de porci este responsabilă pentru 18 milioane de tone metrice de dioxid de carbon care contribuie la încălzirea globală și la acidificarea și eutrofizarea ecosistemelor, a scris echipa.

Sinergie între mulți factori agricoli

Este nevoie de o combinație sinergică de randament crescut al culturilor, eficiență îmbunătățită a furajelor, tehnologii și management, creșterea de precizie a animalelor și hrănirea de precizie a animalelor pentru a îmbunătăți sustenabilitatea sistemelor de producție a porcului.

Se recomandă creșterea randamentului real al culturii folosind selecția genetică și tehnologiile și managementul adecvat. În plus, o producție îmbunătățită a culturilor necesită irigații, îngrășăminte, mașini, produse de protecție a culturilor pentru combaterea dăunătorilor și buruienilor și măsuri de conservare a solului.

Densitatea mare de stocare, un grad ridicat de mecanizare, necesarul scăzut de forță de muncă și rația eficientă de conversie a furajelor sunt alți factori cheie pentru îmbunătățirea durabilității, au scris autorii.

Selecția pentru eficiența furajelor este deosebit de relevantă pentru a susține niveluri crescute de producție cu mai puține resurse, reducând energia necesară pentru producerea furajelor, reducând în același timp excrețiile animalelor.

Durabilitatea se poate îmbunătăți prin aplicarea tehnologiilor pentru monitorizarea și controlul automat în timp real al producției/reproducției, sănătății și bunăstării animalelor și impactul asupra mediului al producției animale.

Furaje cuprinzând 60-70% din costurile de producție

Furajele reprezintă 60-70% din costurile totale de producție; prin urmare, este esențială de luat în considerare hrănirea de precizie a animalelor, care furnizează în timp real cantitatea individuală de nutrienți necesară, care maximizează utilizarea nutrienților fără pierderi de performanță.

În plus, au adăugat oamenii de știință, monitorizarea hrănirii, a băuturilor, a eliminării și a comportamentelor sociale și a locomoției și a posturii oferă o evaluare rapidă a producției, crește profiturile și îmbunătățește acceptabilitatea, sustenabilitatea și rezistența sistemelor de producție de porc.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2