Ferma

334

Tehnici și tehnologii inovatoare în fermele de lapte

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Tehnologia se dezvoltă rapid. În această dezvoltare, transferul sistemelor informatice și ale software-ului către o anumită aplicație a avut o contribuție importantă.

In ajutorul fermierilor

Instrumentele tehnologice au făcut ca fermierii să lucreze mai confortabil și să crească eficiența și rentabilitatea producției animale. Prin urmare, dezvoltările tehnologice reprezintă principalul domeniu de cercetare pentru productivitatea și sustenabilitatea animalelor.

Multe echipamente și unelte tehnologice au făcut creșterea animalelor mai ușoară și confortabilă. În special deciziile de management și aplicațiile sunt influențate în mare măsură de această dezvoltare rapidă. În managementul zootehniei, deciziile care trebuie luate zilnic sunt conigurate în funcție de corectitudinea deciziilor de luat.

În acest moment, sistemele inteligente oferă multe oportunități fermierilor. Mulsul, hrănirea, controlul mediului, performanța reproductivă constituie meserii de zi cu zi cele mai afectate de deciziile corecte de management. Erorile umane și deciziile care au avut un mare efect asupra calității și rentabilității ultimului produs nu pot fi riscate.

De aceea, facem o scurtă trecere în revistă a unora dintre tehnologiile inovatoare pe care acum fermierii le au la dispoziție, cu ajutorul studiului ”The Innovative Techniques in Animal Husbandry” publicat de FutureFarming.

Producție de calitate

Creșterea populației mondiale solicită produse zootehnice de calitate mai fiabile, numărul de ferme este în scădere, dar numărul de animale pentru per fermă și producția animală sunt în creștere. Rezolvarea acestor probleme vine din studii multidisciplinare din domenii foarte diferite precum tehnologia.

În întreprinderile mari nu se poate obține performanța așteptată fără utilizarea tehnologiei și sistemelor de automatizare de la animale cu valori genetice foarte mari. Monitorizarea de rutină a datelor în ferma modernă de produse lactate permite controlul continuu al producției, sănătății și bunăstării animalelor.

Cu toate acestea, pe măsură ce numărul de animale crește, sarcina de eroare și sarcina de muncă cresc. Crescătorii de animale de succes vor fi capabili să-și adapteze rapid infrastructurile pentru a exploata schimbările tehnologice pentru o producție mai bună. Mecanismele și sistemele de automatizare oferă opțiuni în fața utilizatorului într-o competiție intensă pentru confort.

În prezent, majoritatea datelor sunt extrase manual, dar observarea manuală este înlocuită treptat de multe sisteme de muls prin înregistrarea automată (producția de lapte, conductivitatea laptelui, înregistrarea activității și măsurarea greutății corporale) conducând la date mai bune, atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ.

Automatizarea s-a generalizat

Numărul de sisteme de automatizare a fermelor a crescut rapid din 1980 și până acum. Aproape orice fermier mijlociu, până la mare, poate beneficia de automatizare îmbunătățită. Există multe oportunități pentru facilități în tehnologii și sisteme de automatizare.

Astăzi, crescătorii de animale folosesc din ce în ce mai mult roboți în producție sau algoritmi pentru a-și optimiza deciziile de gestionare a fermei. Evoluțiile tehnologice creează un nou sistem de automatizare în care posibilități de lucru mai inteligente și mai lexibile în producția de animale.

Automatizarea creșterii animalelor și integrarea sistemelor și proceselor din fermă au un rol cheie în facilitarea procesului de îndeplinire a fiecărei provocări importante pentru piața competitivă.

Tehnologia principală este înregistrarea electronică, mulsul, detecția automată a căldurii, cântărirea automată, elaborarea automată, îmbunătățirea genetică, hrănirea, optimizarea hambarului și monitorizarea sănătății, adăpostirea animalelor și proiectarea echipamentelor.

Aceste tehnologii oferă producătorilor de lapte multe oportunități de a-și lua decizii mai ușoare și mai convenabile cu privire la planurile de viitor ale producției de lapte. Iată în rezumat, câteva dintre noile tehnologii.

Ameliorarea genetică

În fermele de lapte, în care valoarea genetică foarte mare a animalelor de reproducție nu poate obține performanța așteptată fără utilizarea tehnologiei de ultimă oră.

Programele de management al efectivelor de bovine de lapte, dacă pot fi utilizate la fel de eficient, producția de lapte va avea multe avantaje pentru consumator, fermier și, de asemenea, animale. Informațiile genetice și evaluarea tipului membrilor efectivului și a taurilor sunt potrivite în special pentru actualizarea electronică extinsă.

Cu toate acestea, pentru a obține avantaje din acest sistem, este necesar să cunoașteți funcțiile și să folosiți efectiv funcțiile. Cantitatea mare de date obținute cu privire la multe aspecte legate de animale, managementul efectivului și un individ, cu excepția cazului în care sunt utilizate în deciziile despre animale, asigurarea datelor grele scăzute, păstrarea evidenței sau evaluarea nu va da rezultatele așteptate.

Rasele, în creșterea animalelor, s-au schimbat foarte mult odată cu utilizarea reproducerii și a tehnologiei genetice. Până în anii 1980, cererile de produse animale au fost satisfăcute prin înlocuirea rasei, încrucișarea și selecția în interiorul rasei.

Dar aceste cereri în viitor vor fi satisfăcute folosind noi tehnici, cum ar fi însămânțarea artificială și tehnici de selecție mai specifice. Selecția genomică oferă mai multe posibilități pentru o rată mai mare de câștig genetic în sectorul zootehnic. După ce toate valorile de reproducere genomice vor fi calculate din markerul genetic, mai degrabă decât din pedigree și informații fenotipice în viitorul apropiat.

Harta genomului

Hărțile genomului pentru păsări și bovine sunt finalizate, iar aceste dezvoltări oferă noi oportunități pentru creșterea animalelor și modelele animale. Leakey a raportat că testele bazate pe ADN pentru gene sau markeri care afectează trăsăturile care sunt dificil de măsurat în prezent, cum ar fi calitatea cărnii și rezistența la boli, va fi deosebit de utilă.

Dar resursele genetice sunt încă importante pentru a ajuta animalele să se adapteze la schimbările climatice. Rasele native sunt de asigurare genetică împotriva provocărilor viitoare. În combinație cu tehnologiile moderne de reproducere, există potențialul de a utiliza germoplasma congelată și stocată (bănci de resurse genetice) pentru a sprijini măsurile de conservare pentru menținerea diversității genetice la speciile amenințate.

Pe lângă aplicarea directă a procedurilor de reproducere avansate din punct de vedere tehnologic, abordările moderne ale monitorizării endocrine non-invazive joacă un rol important în optimizarea succesului programelor de reproducere naturală . O categorie separată de teste de descendență poate fi dezvoltată pentru fermele care colectează toate datele electronic și au acele date monitorizate îndeaproape.

Colectarea automată a datelor împreună cu verificarea filiației oferă oportunități substanțiale pentru îmbunătățirea genetică a meritului economic general. În prezent, probele biologice sunt trimise la laborator pentru analize genetice pentru a identifica genele relevante responsabile de parametrii productivi. De asemenea, creșterea selectivă poate reduce nevoia de metode alternative.

Utilizarea computerelor și a internetului

Noile tehnologii IT, biotehnologia și descoperirile științifice privind nutriția și genetica rumegătoarelor oferă baza pentru progresul accelerat în producția de lapte pentru acei crescători de lapte care adoptă aceste tehnologii. În urmă cu 10 ani, majoritatea fermierilor de lapte și-au concentrat atenția exclusiv asupra practicilor de creștere a animalelor.

Utilizarea computerelor pentru managementul fermelor în sectorul produselor lactate a început încă de la începutul anilor 1990 în multe țări în curs de dezvoltare. Pe măsură ce computerul personal a fost dezvoltat și prețul a scăzut dramatic, tot mai mulți fermieri au început să folosească computerele singuri în ultimul deceniu.

Dar, în general, computerele au fost folosite de producătorii cu ferme mai mari. Fermierii mici au ocolit tehnologia din cauza costului acesteia și a lipsei de cunoștințe despre utilizarea computerelor în agricultură. Au fost descrise multe programe de calculator prin care pot fi prelucrate datele privind datele din efectivele de lapte.

Unele software de calculator sunt concepute pentru a fi în timp util și direct pentru fermieri. Astfel, crescătorul poate evalua loturile lunare de date folosind multe formule cu o precizie ridicată folosind aceste software. De asemenea, poate fi programat pentru raportul anual pentru evaluarea detaliată a evaluării efectivului.

Pe lângă toate acestea, randamentele zilnice de lapte sunt consumate de furaje ptiunea, verificarea sarcinii, lista de vaci inseminare pot fi programate pentru rutina zilnica de lucru. În ultimii ani există o formă de mare interes pentru creșterea vitelor și aceasta duce la înființarea de ferme intensive.

Singurele criterii pentru continuitatea ciclului de viață al acestor ferme intensive ar fi rentabilitatea maximă și capacitatea de competitivitate pe piață. Acest concept se referă în principal la utilizarea forțată a cunoștințelor, tehnologiei și managementului în fermele intensive și întreprinderile mici și organizațiile de creștere a bovinelor.

Ori de câte ori fermierii întâmpină vreo problemă pentru a se referi la o organizație pentru a învăța soluții noi și rezultatul absolut, cel mai probabil, preferă să le împărtășească fermierilor care au mai multă experiență pentru ei.

Identificarea electronică

Sistemul de identificare electronică a început în anii 1970. Cu toate acestea, legile actuale se referă la marcajele vizuale și lizibile care sunt plasate pe animal (Directivele UE 92:102:EEC și Directivele UE 820:97:EC). Există numeroase tehnologii de identificare a animalelor disponibile pentru producătorii de animale.

Identificarea prin radiofrecvență (RFID) va fi probabil utilizată pentru a identifica bovinele. Aceste dispozitive au un număr electronic care va fi unic pentru un animal individual și va lega acel animal la baza de date. Crotaliile electronice, transponderele injectabile și bolusurile cu transponder, în interiorul reticulului sunt cea mai recentă tehnologie pentru tehnologia de identificare a animalelor.

Multe tipuri de etichete RFID (bolusuri, crotalii, etichete din sticlă injectabilă) sunt folosite subcutanat pentru identificarea animalelor. Aceste sisteme funcționează folosind frecvența radio pentru transmiterea datelor. Bolurile rețin în primele două stomacuri ale rumegătoarelor și sunt acceptate ca sigure pentru sănătatea animală. Ele pot fi administrate chiar și mieilor după înțărcare la a cincea săptămână, iar rata de retenție poate ajunge la 100%.

Transponderele injectabile, pe de altă parte, pot fi aplicate cu ușurință după naștere, în timp ce locațiile preferate diferă în fiecare specie de animal. Aceste tehnologii (implanturi, crotalii și bolusuri de rumen) sunt disponibile pe piață pentru crescătorii de vite. Toate aceste dispozitive au un sistem special de cip pentru trimiterea datelor pentru computerul de bază pentru evaluare. Astfel, fermierii pot monitoriza performanța vitelor ușor și continuu.

Automatizarea mulsului

Sistemul de automatizare a mulsului implică și sectorul laptelui în anii 1990. Sunt necesare sisteme de măsurare obiectivă adecvate în creșterea animalelor pentru a recunoaște rapid și în siguranță boala, ciclul normal al estului, căldura liniștită sau stresul la animale.

Un sistem automat de muls necesită un sistem de management complet diferit pentru muls, hrănire, trasarea vacilor, comportamentul vacilor și pășunatul, dar și pentru protejarea calității laptelui și a sănătății animale. Dispozitivele electronice sau senzorii sunt instrumentele care trebuie să preia inspecția vizuală umană pentru anomalii.

Pentru a dezvolta senzori pentru a detecta laptele anormal, o definiție a laptelui anormal este încă o necesitate printre cerinţele clasice. Senzorii sunt pe piață de mult timp, dar utilizarea lor în sistemele de muls este destul de nouă, pentru că laptele era evaluat de mulgători în timpul mulsului. Cu toate acestea, odată cu dezvoltarea sistemelor inteligente de muls, utilizarea senzorilor în sistemele de muls a devenit larg răspândită.

Roboții de muls echipați cu senzori pentru detectarea semnelor de mastită care măsoară numeroasele caractere ale pH-ului anormal al laptelui, numărul de celule somatice, aciditatea laptelui, conductivitatea laptelui etc. pot fi considerate și specificații de muls ale sistemului, cum ar fi performanța în sală, eficiența mulsului. etc.

Controlul mediului din adăposturi

Producția animală începe din mediul în care trăiește vacile. Mulți factori afectează sensibilitatea vacilor la condițiile de mediu înconjurătoare. Cele mai recente tehnologii implică utilizarea senzorilor pentru a colecta date, urmată de analize de date cu scopul de a îmbunătăți înțelegerea interacțiunilor sistemului și de a dezvolta sisteme de control.

Cele mai recente tehnologii urmăresc să ofere date adecvate producătorilor și fermierilor pentru a optimiza eficiența sistemului lor agricol, crescând astfel performanța generală a animalelor. Există mulți senzori pentru utilizare la automatizarea controlului mediului din hambarul de lapte:

-Senzori de temperatură și umiditate relativă;

-Senzori de viteza aerului,

-Senzori de dioxid de carbon,

-Senzori de amoniac și

-Senzori de lumină etc.

Când temperatura ambiantă se încălzește mai mult de 25 C, vaca începe să-și folosească energiile pentru a se răci mai degrabă decât pentru a produce lapte. Efectele stresului termic asupra fiziologiei și productivității bovinelor de lapte au fost bine stabilite.

Producția de lapte poate scădea cu aproximativ 10 la sută. În același timp, dacă factorii de mediu, de exemplu calitatea aerului, sunt slabe, producția și calitatea laptelui pot fi afectate negativ. Cu toate acestea, vacile de lapte producătoare au nevoie de un climat interior optim pe tot parcursul anului, pentru a menține niveluri ridicate de producție.

Mediul din adăpost este, de asemenea, important pentru muncitorul agricol. În timp ce zona termoneutră pentru bovine variază de la -5 la 25C. Zona termoneutră pentru oameni este deplasată la intervale mai mari de temperatură a aerului.

Tehnologia modernă ajută, de asemenea, la controlul mediului hambar, care sunt multe instalații de senzori pentru a măsura factori precum temperatura, umiditatea, radiația solară și luminozitatea pe o suprafață mare. Vacilor le plac mediile luminoase. Din acest motiv, iluminarea egală în hambar îmbunătățește producția de lapte.

Planificarea luminozității

Acest lucru este deosebit de important în zilele scurte de iarnă. Din acest motiv, planificarea corectă a iluminării, dimensionată la dimensiunea hambarului, orientarea hambarului și a materialului acoperișului este foarte importantă pentru o bună iluminare a hambarului.

Iluminatul este cea mai evidentă schimbare odată cu trecerea la automatizarea hambarului. LED-urile controlate digital pot prelungi ziua, suplimentând soarele toamna și iarna. LED-urile consumă mai puțină energie decât lămpile tradiționale, ceea ce face ca iluminarea artificială să fie economică.

Disponibilitatea corpurilor de iluminat specializate pentru hambar face posibilă reglarea culorii. Noua tehnologie oferită este un mediu autoreglabil, controlat prin microclimat, pentru creșterea și producția optime a animalelor. Noile instrumente tehnologice pot monitoriza aproape fiecare aspect al mediului interior al hambarului de animale.

Încorporarea capacității de detectare a mediului a rețelelor de senzori fără fir în sistemele de monitorizare mobile poate oferi un control convenabil al microclimatului hambarului oriunde, Zootehnie și nutriție oricând pentru o producție animală mai productivă.

Senzorii de mediu și alte facilități de control ale hambarului sunt prima componentă a automatizării hambarului. În al doilea rând, sistemul computerizat de monitorizare și control pentru mediul hambar. Și în al treilea rând sprijină comunicarea dintre aceste două componente.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2