Repere

563

UE va impune taxe la importul de ouă din Ucraina

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Comisia Europeană va introduce tarife la importurile de ouă din Ucraina în Uniunea Europeană în următoarele două săptămâni, după ce a fost atins un prag anual convenit anterior pentru aceste importuri, a declarat un purtător de cuvânt, informează European Supermarket Magazine.

UE a stabilit limite pentru anumite importuri agricole din Ucraina după accesul la comerț liber, acordat pentru a ajuta economia țării în urma invaziei Rusiei din 2022, a înfuriat fermierii din UE și a contribuit la un val de proteste din mediul rural în acest an.

Comisia, brațul executiv al UE, a anunțat că va introduce tarife la importurile de ovăz din Ucraina după ce va fi atins plafonul de volum pentru cereale.

În cazul ouălor, importurile din UE au crescut cu trei sferturi anul trecut și au continuat să crească la începutul acestui an, Ucraina fiind furnizorul principal, arată datele UE.

Industria europeană a ouălor s-a plâns că afluxul de provizii ucrainene mai ieftine a împiedicat o redresare a producției de la focarele de gripă aviară din ultimii ani, care au devastat efectivele de păsări.

Ministerul Agriculturii din Ucraina a refuzat să comenteze cu privire la tarifele planificate pentru ouă. Uniunea ucraineană a producătorilor de ouă nu a fost disponibilă pentru comentarii imediate.

Limitările UE asupra importurilor agricole din Ucraina acoperă, de asemenea, păsările de curte, zahărul, crupele, porumbul și mierea.

Ucraina a declarat la sfârșitul lunii mai că va interzice exporturile de zahăr către UE pentru restul acestui an, deoarece limita de volum a fost atinsă, deși datele UE au arătat că aproape 44.000 de tone metrice au rămas disponibile dintr-un total de aproximativ 263.000 de tone.

În altă parte, culturile de cereale de iarnă din Ucraina sunt de așteptat să se coacă cu cel puțin două săptămâni mai devreme decât de obicei din cauza temperaturilor anormal de ridicate din majoritatea regiunilor la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, potrivit Ministerului Agriculturii din Ucraina. (Foto: Freepik)   

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2