După cum am anunțat în fluxul anterior al știrilor Meat.Milk, scandalul standardului dublu pentru alimente în Uniunea Europeană nu s-a terminat. Deocamdată, se admite această dualitate, pornind de la ideea că obiceiul de consum este diferit de la o zonă la alta, de la o țară la alta. Însă, cum era de așteptat, recent, un număr de 16 state europene a reînceput asaltul asupra Comisiei Europene pentru a elimina acest neajuns deranjant pentru consumatorii din centrul și estul Europei, în special. Prin amabilitatea domnului Dorin Cojocaru, ne-a parvenit la redacție un document emis de un raportor bulgar care cuprinde câteva propuneri înaintate Comisiei pe această temă. Iată documentul: ”Raport de opinie - dublul standard alproduselor din piața unică Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală pentru Comisia pentru piața internă și protecția consumatorului 2018/2008(INI) Raportor: Momchil Nekov SUGESTII Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală cere Comisiei pentru piața internă și protecția consumatorului, în calitate de comisie responsabilă, să încorporeze următoarele sugestii în rezoluție:
3.Consideră că, până când aceste practici sunt oprite și pentru a crește profilul inițiativelor producătorilor în folosirea rețetelor locale, ar trebui introdus un sistem pentru indicarearețetelor locale folosite în prepararea produselor specifice, într-o manieră care respectă alegerile fundamentate (informate) și preferințele consumatorilor; 4.Solicită crearea unei agenții sau unei alte unități specializate în monitorizarea consecvenței, compoziției și folosirii proporționale a ingredientelor în produse alimentare ambalate și etichetate identic”.