Stiri

247

Elveția dorește să importe carne de vită din România, dar să fie respectate condițiile de calitate

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Conform unui comunicat, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, l-a primit la sediul MADR, pe ambasadorul Elveției în România, ES Arthur Mattli.

Discuțiile au vizat identificarea  modalităților de dezvoltare a colaborării dintre cele două state,  prin stimularea exportului de produse agroalimentare în Confederația Elvețiană și a înaintării unor proiecte destinate zonelor rurale din România.   

Împreună cu Elveția, România a implementat, pe domeniul agriculturii, proiecte concentrate pe promovarea produselor agricole și a celor ecologice.  

Obiectivele proiectelor au avut în vedere sisteme oficiale de recunoaștere a calității produselor agricole și alimentare, creșterea conștientizării consumatorilor în ce privește calitatea produselor, înțelegerea modalităților de organizare a grupurilor de producători.

Partea elvețiană a transmis interesul pentru realizarea unor importuri de carne de vită de calitate superioară, existentă în România.

În acest sens, a precizat cerințele de calitate din Elveția și a solicitat sprijinul autorităților române pentru identificarea potențialilor exportatori și îndeplinirea procedurilor de autorizare/certificare.  

Ministrul Oros a expus că printre preocupările MADR se regăsește dezvoltarea fermelor mici, îndeosebi a celor din zona montană și menținerea populației în acest areal, pentru a combate abandonul și menținerea patrimoniului cultural. Zonele montane sunt importante nu numai din punct de vedere economic, ci și din perspectiva păstrării tradițiilor.  

Un program special finanțat din fondurile  europene aferente perioadei 2021-2027 va avea ca destinație zona montană, cu scopul de a încuraja asocierea și valorificarea produselor locale, pentru a asigura dezvoltarea economică.  

Ministrul Oros a salutat dinamica acțiunilor de cooperare bilaterală și și –a exprimat sprijinul pentru ca viitoarele proiecte comune derulate în România să asigure complementaritatea cu Planul Național Strategic în agricultură și Programul de guvernare.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2