Stiri

124

Scade consumul de pește în Europa

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Impactul asupra mediului rămâne cel mai puțin important factor pentru consumatori în alegerea unui produs din pește.

Un sondaj al UE a arătat că europenii mănâncă mai puțin pește decât înainte, acordă mai multă atenție prețului și doresc etichete mai detaliate.

Cel mai recent sondaj Eurobarometru, realizat de Comisia Europeană, evidențiază schimbarea tendințelor alimentare și a obiceiurilor consumatorilor. Constată că numărul europenilor care mănâncă acasă pește și produse de acvacultură cel puțin o dată pe lună a scăzut cu 6 puncte procentuale din 2021, la 58%.

În mod similar, sondajul arată o scădere cu 4 puncte procentuale a ponderii europenilor care cumpără pește cel puțin o dată pe săptămână (23%) și o creștere cu patru puncte procentuale a ponderii consumatorilor care nu mănâncă niciodată pește (15%).

Ceea ce iau în considerare consumatorii atunci când cumpără pește a evoluat, de asemenea, prețul depășind aspectul ca fiind cel mai important factor. Acest lucru corespunde cu mai multe produse congelate și conserve vândute decât produse proaspete.

Impactul asupra mediului și etic rămâne factorul cel mai puțin luat în considerare în alegerea unui produs – este factorul principal pentru doar 17% dintre consumatori.

Preferința pentru produsele capturate în sălbăticie, spre deosebire de produsele crescute în fermă, a crescut și ea din 2021.

Consumatorii din UE caută etichete mai detaliate. După cum a raportat Euractiv, un raport al ONG-ului publicat în septembrie anul trecut a evidențiat faptul că etichetele produselor din fructe de mare procesate din Franța, Spania și Belgia lipsesc informații esențiale. Alte organizații, tot din industrie, solicită reguli mai clare de etichetare.

Întrucât sondajul Comisiei evidențiază că 63 % dintre consumatorii din UE văd data „de consum până la” sau „data de consumul consumat de consum” ca fiind informațiile cheie care trebuie să apară pe etichete, arată, de asemenea, că 36 % dintre respondenți ar dori mai multe informații despre mediu.

Vineri, Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de 122 de milioane de euro pentru a ajuta Danemarca să reducă emisiile de CO2 din sectorul pescuitului și acvaculturii. Schema, care ar trebui să ajute fermele piscicole să-și ecologească consumul de energie, se va desfășura până la sfârșitul anului 2029. (Foto: Freepik) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2