124
Catalogat, la data inaugurarii, in 2009, ca fiind cel mai mare abator de acest gen din Transilvania, abatorul de ovine din Hereclean are o capacitate de taiere de 1.500 de oi pe zi, insa acesta functioneaza la capacitate maxima doar in apropierea Pastelui, cand se presteaza servicii de sacrificare a mieilor pentru o firma ce exporta carcasele in tari precum Italia sau Spania. Incercam sa ne descurcam. Am pornit abatorul dar, tot asa, o prestare de servicii, un contract pe care il avem pana la Pasti, pe o perioada mai scurta. Practic, speram sa ajungem la 25.000 de capete sacrificate. (...) Este o firma cu care am colaborat foarte bine si anul trecut si care exporta mieii in Italia si Spania, a declarat Ioan Daraban. Potrivit acestuia, desi dupa sezonul specific al Sarbatorilor Pascale sacrificarea de miei pentru exportul in tarile arabe ar putea continua, abatorul este concurat de comercianti din Turcia, care cumpara si exporta miei vii. In 2011, abatorul de ovine din Hereclean a sacrificat de Paste circa 27.000 de miei, oferind totodata servicii specifice si persoanelor fizice prin organizarea in zona a unei piete unde s-au vandut miei, cumparatorii avand posibilitatea sa sacrifice animalele in conditii controlate de igiena si siguranta.