Sacrificarile in fermele americane au insumat 63.000 de tone. Productia totala de carne de vita a totalizat 11 milioane de tone anul trecut, in scadere cu 2% fata de anul trecut. Sacrificarile de vite au fost de 33,3 milioane de capete,in scadere cu 3% fata de anul 2008. Preturile de pe piata americana a carnii de vita si de porc raman la un nivel bun, vanzarile en detail sustinand in continuare preturile practicate la animalele in viu. Carnea de vita selectata era la sfarsitul saptamanii trecute la cotatia de 170 de dolari per suta de uncii, cu 3 dolari mai mult decat in urma cu o saptamana, sau cu 19 dolari pe suta de uncii, adica 12,6% mai mult decat in urma cu un an. Mai mult, producatorii americani de carne de vita se confrunta tot mai mult in lupta purtata in interiorul supermarketurilor cu colegii lor specializati in carnea de pui, mult mai ieftina si disponibila in cantitati indestulatoare. Concurenta solida din partea carnii de pui ar putea produce ceva probleme pentru producatorii de carne rosie, cererea la aceasta marfa urmand sa scada, mai ales ca industria SUA a carnii era oricum deja afectata de criza economica si de scaderea exporturilor.