Acțiunea ”Descoperă tradiții culinare românești” continuă în Delta Dunării Rețeta “Plachie dobrogeană“face parte din proiectul “Descoperă tradițiile culinare românești” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis și este primită de la Pensiunea Cherhana din Delta Dunarii, Localitatea Crișan, Tulcea. Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc. PLACHIE DOBROGEANĂ (din crap sau alt pește) - Crap (sau alt peste) fara cap 1,400 - Ceapă 1,500 - Ulei Arpis 0,100 - Pasta de tomate 0,100 - Boia de ardei 0,002 - Vin alb sec 0,100 l - Usturoi 0,03 - Piper macinat 0,002 - Foi de dafin 0,00025 - Roșii prospete 0,500 - Pătrunjel verde 0,050 - Sare 0,030 Crapul se curăță, se spală și se porționează în 10 bucăți și se prăjește. Ceapa se curăță, se spală, se taie solzi. Usturoiul se curăță, se spală și se taie mărunt. Roșiile se spală, se opăresc, se decojesc și se taie cuburi. Patrunjelul verde se curăță, se spală și se taie mărunt, pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Ceapa se călește în apă. Se adaugă roșiile cuburi. Dupa ce s-au înăbușit se adaugă pasta de tomate, boia, piper, foi de dafin, usturoi, apă fiartă 1 l și sare. Se fierbe sosul 10-15 minute și se adaugă bucățile de pește care se vor acoperi cu legumele fierte și se introduce tava în cuptor 20 min, la temperatură moderată.