117
Analizele privind comportamentul de consum al romanilor din ultimii ani arata o preferinta tot mai evidenta pentru carnea de pui, o alternativa mai ieftina comparativ cu carnea de porc sau de vita, de exemplu. Astfel ca strategia Agricola Bacau pentru anul in curs are la baza o realitate: piata carnii de pasare este in crestere atat la nivel international, cat si in Romania, iar obiectivul nostru este sa folosim aceasta oportunitate in sensul optimizarii activitatilor din cadrul liniei de business a carnii de pui, a declarat, pentru Ziarul Financiar, Grigore Horoi, presedintele grupului Agricola Bacau, principalul exportator local de carne de pui. Acesta este motivul pentru care in primele doua luni ale acestui an Agricola Bacau a exportat aproape 20% din productia obtinuta, prin inceperea livrarilor catre clienti noi din Marea Britanie, Grecia sau Bulgaria si prin cresterea livrarilor de carne congelata catre pietele vechi (Germania, Olanda, Franta etc.). In medie, vrem sa crestem procentul canalului export de la aproape 12% in 2009 la 15% in 2010″, a completat Horoi.