News

143

Ambalarea cu antimicrobieni naturali poate proteja carnea de porc

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ambalarea carnii in filme comestibile ce contin o gelatina extrasa din algele rosii Gelidium Corneum si extracte de seminte de grapefruit sau extract de ceai verde ar putea prelungi durata de valabilitate la raft a acestor produse, arata studiul unor cercetatori coreeni, publicat de Journal of Food Science. Filmele de ambalare comestibile ce contin extracte antimicrobiene din plante castiga importanta ca tratamente potentiale de extindere a duratei vietii de raft pentru anumite produse.

Acestea au scopul de a reduce numarul agentilor patogeni pe suprafetele alimentelor ce pot fi contaminate. De asemenea, aceste filme biodegradabile actioneaza ca o bariera impotriva umezelii, al trasferului de oxigen precum si a oxidarii lipidelor si previn pierderea aromelor volatile. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii coreeni, numarul bacteriilor patogene din produsele ambalate in astfel de filme este redus semnificativ in timpul depozitarii.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2