107
Verificarile inspectorilor ANSVSA vor viza, in baza unui program tematic de control, magazinele alimentare, restaurantele, unitatile tip fast-food, cantinele, pensiunile turistice, taberele de copii, si alte unitati de alimentatie publica, in care se prepara si se servesc alimente. Cresterea rulajului de marfa al unitatilor din industria alimentara din aceste zone, in special al celor care prepara si furnizeaza alimente pentru persoanele aflate in orasele si statiunile turistice, reprezinta un potential risc pentru sanatatea umana. Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor vor verifica modul in care agentii economici respecta normele legale privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul si comercializarea produselor alimentare. In cadrul Comandamentului vor actiona inspectori sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor detasati de la Directiile Sanitare Veterinare judetene, organizati in echipe de cate doua persoane, in serii de cate doua saptamani. Rolul acestor echipe de inspectori este acela de a sprijini activitatea de verificare si control a personalului specializat din cadrul DSVSA Constanta, in orasele si statiunile turistice de pe litoralul Marii Negre. Inspectorii ANSVSA isi vor desfasura activitatea specifica in colaborare cu celelalte autoritati locale, cu responsabilitati in domeniu.