101
o parte dintre producatorii romani fiind prezenti in propriile standuri cu produsele lor, iar o alta si-au expus produsele in standul Asociatiei pentru Promovarea Alimentului Romanesc. Printre companiile romanesti prezente la acest eveniment, s-au aflat si patru firme din judetul Brasov - Doripesco, Gali Galo, Sergiana si Carmolimp. Vedeta standului Asociatiei pentru Promovarea Alimentului Romanesc a fost porcusorul de lapte preparat in stil romanesc de la Carmolimp, a declarat ªtefan Padure, presedintele asociatiei. APAR pregateste pentru 2013 un program ambitios de promovare a produselor autohtone pe pietele externe, Maroc, Olanda sau Rusia, fiind doar o parte din pietele tinta pentru industria alimentara romaneasca. Potrivit datelor Institutului National de Statistica, cele 8.590 firme active din industria alimentara romaneasca au avut in 2010 o cifra de afaceri totala de 9,7 miliarde euro si un numar de circa 185.000 de angajati. Ramura de procesare a carnii detine cea mai importanta contributie in sectorul industriei alimentare, cu o cifra de afaceri de 1,3 miliarde de euro, urmata de panificatie, cu 1,1 miliarde de euro, si de bauturile racoritoare nealcoolice, cu un miliard de euro.