154
Potrivit UCPR, exportul de carne de pasare si preparate de carne de pasare este estimat in 2012 a fi de 98.000 tone cu o valoare de 236 milioane euro, adica cu 49% mai mare decat cea realizata in 2011. In ceea ce priveste exportul de oua, in acest an este estimat la 200 milioane oua cu o valoare de 26 milioane euro. "Avand in vedere productia ce se estimeaza a se realiza in perioada urmatoare, oferta de produse avicole este suficienta si apreciem ca nu vor fi cresteri de preturi la poarta fermelor in perioada urmatoare. Rezultatele bune realizate de sectorul avicol nu ar fi fost posibile daca producatorii avicoli nu ar fi fost sprijiniti prin diferite politici agricole de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). De asemenea, MADR a suplimentat fondurile bugetare pentru programul european de bunastare a pasarilor si a promovat pachetul legislativ pentru transferul finantarii programului de bunastare din fonduri europene", a declarat presedintele UCPR, Ilie Van.