News

129

C.E. solicită reluarea testelor ADN a produselor din carne!

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Comisarul european pentru sănătate, Tonio Borg, şi-a dat luni acordul pentru o a doua serie de teste la nivel european în vederea depistării eventualei prezenţe a cărnii de cal în produsele alimentare şi a unui produs interzis în carcasele cu carne de cal, informează AFP. O primă serie de teste, efectuate în cele 27 de state membre UE ca urmare a scandalului privind prezenţa cărnii de cal în preparate etichetate carne de vită, a dezvăluit în aprilie că circa un produs alimentar din 20 controlate în Europa, şi aproape de trei ori mai mult în Franţa, conţineau carne de cal. Prezenţa fenilbutazonei, un antiinflamator interzis în produsele alimentare, a fost de asemenea detectat la 0,5% din carcasele cu carne de cal testate. Aceste procente sunt “mici, dar aş fi preferat să fie şi mai mici. De aceea, nu exclud o a doua serie de teste”, a declarat Tonio Borg în cadrul unei conferinţe de presă. “De asemenea, dorim să vedem dacă după aceste prime teste procentele au scăzut sau nu”, a adăugat el. “Personal, susţin o a doua serie de teste”, a mai spus comisarul european, adăugând că membrii Comisiei Europene “le pot recomanda şi nu impune”. Comisarul european susţine de asemenea, în scopul combaterii fraudelor alimentare, extinderea sistemului de alertă european care permite schimbul de informaţii între statele membre atunci când este detectat un risc pentru sănătatea umană, legat de produsele alimentare sau furajele pentru animale. Sistemul a fost deja folosit în recentul scandal al cărnii de cal, datorită capacităţii sale de a asigura trasabilitatea produselor alimentare, potrivit Comisiei Europene. (AGERPRES)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2