Cercetatorii chinezi si-au unit fortele si au creat bovine MG. Acestea, spun ei, au o carne mai gustoasa. Jing Qin 1 si 2 sunt clone carora li s-au dat gene care ar putea genera, pe parcursul cresterii, o cantitate mai mare de grasime in muschi.Cand acestea vor fi sacrificate, carnea rezultata ar putea avea o textura de tip marmorat, una atat de frageda, spera specialistii, precum cea a vacii Wagyu, din Japonia. Cei doi vitei sunt primele produse de succes ale celor peste trei ani de studii, insa vor trebui sa ajunga la maturitate pentru a fi sacrificate si a se evalua daca experimentul a fost un succes. Profesorul Ni Hemin, coordonatorul studiului care a avut loc in cadrul Departamentului de Știinte Avansate si Tehnologie din cadrul Universitatii de Agricultura din Beijing, este de parere ca acesta este un pas crucial. Prin intermediul acestui proiect noi vom fi primii in lume care au reusit sa produca vaci transgenice cu proteina de legare a acizilor grasi, spune el. Fata de porc, acolo unde o carne mai usoara este mai apreciata, o cantitate apreciabila de grasime musculara reprezinta unul dintre elementele cheie, atunci cand vine vorba de caracterizarea calitatilor unor carnuri bovine, a declarat Hemin. Dupa cercetari mai amanuntite, ar putea deveni posibil sa se ajunga la textura perfecta de tip marmorat si la carnea provenita de la bovinele domestice, astfel incat aceasta sa devina o alternativa la cea de calitate. Aceasta este cea mai recenta din seria de incercari pentru a imbunatati calitatea carnii si laptelui bovine, prin modificarea genetica a animalelor.