Consumul sortimentelor de carne, provenita de la aceste specii, conduce spre riscul infectarii cu virusul SFV (Simian Foamy Virus), asemanator cu HIV, informeaza Daily Mail, citat de gandul.info. Poate fi astfel provocata o criza globala a sanatatii, mai cu seama ca 80% din carnea consumata in Camerun provine din vanatul salbatic, fara a o existenta a masurilor de protectie sanitar-veterinara. Estimarile arata ca aproape 3.000 de gorile din sudul Camerunului sunt vanate anual. Prin intermediul altor surse statistice se arata ca peste 5 milioane de tone carne provenita de la animale salbatice, purtatoare de virusi, sunt exportate din Congo. Babila Tafone, veterinar-sef la Ape Action Africa (AAA), un ONG dedicat protejarii speciilor de gorile aflate in pericol de disparitie, a declarat, potrivit sursei citate, ca mai multe animale aduse la centrul sau au fost depistate cu SFV. Un studiu recent arata ca virusul este acum purtat si de oameni, in special la cei care se hranesc cu carne de animale vanate in sud-estul tarii. Mai mult, chiar si virusul ebola ar putea fi prezent, a spus veterinarul, adaugand ca 25 de persoane au murit dupa ce au consumat carnea unei gorile al carui cadavru a fost descoperit in paduri. (TS)