News

119

Carnea de porc nu e chiar nociva

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Strategiile de marketing si publicitate ale multor procesatori de carne din Marea britanie vor fi modificate substantial, dupa ce s-a constatat ca informatia potrivit careia carnea de porc e nociva este inexacta.

Astfel, o echipa de cercetatori din Anglia a dovedit ca o alimentatie bogata in carne de porc nu este atat de nociva pentru organism pe cat se credea pana acum. Ei au stabilit ca o alimentatie pe baza carne de porc poate fi daunatoare doar oamenilor cu probleme digestive. Expertii au testat peste 1.000 de voluntari carora le-au dat sa manance carne de porc, dovedindu-se ca doar 200 dintre ei au avut rezultate ingrijoratoare. Toate aceste 200 persoane aveau un istoric medical, in care problemele digestive erau cele mai insemnate, informeaza Teen Problem, citata de National. Experimentul in sine a durat trei luni, iar voluntarii nu au mancat decat carne de porc atat la masa de pranz, cat si la cina. Cercetatorii au explicat, de asemenea, ca sunt esentiale modul de pregatire a carnii de porc si calitatea acesteia. Cele mai putine efecte adverse ale carnii de porc, in cazul celor cu probleme digestive, apar atunci cand carnea este gatita prin fierbere, iar cele mai grave s-au observat in momentul cand carnea a fost prajita in ulei de floarea-soarelui. Motivul pentru care aceasta combinatie este nociva tine de enzimele din uleiul de floarea-soarelui care, odata amestecate cu carnea de porc, devin cancerigene. Cercetatorii au admis, in concluzie, ca este bine ca oamenii sa consume carne de porc, evitandu-se pe cat posibil combinatia cu uleiul de floarea-soarelui. Este mult mai indicata untura de porc pentru gatit si prajit.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2