News

121

Carnea de pui: crestere a productiei si livrarilor

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Perspectivele pietei autohtone avicole sunt prezentate drept imbucuratoare, privind spre anul 2020, cind productia totala de carne de pui va fi mai mare cu 50% decat cea din 2010 (620.000 tone, fata de 406.000), se arata intr-un material publicat de Ziarul Bursa.

Este rezultatul sustinerii marilor societati, cu integrare totala, pe care se sprijina productia avicola, a bazelor proprii de receptie si a prelucrarii superioare a produselor, puncte ce au dus la cucerirea a tot mai multe piete din UE si extracomunitare. Pe segmente, valoarea pietei, in primele sase luni ale anului in curs, fata de perioada similara din 2010, se prezinta astfel: - pasari vii: 727 milioane lei/694 milioane lei; - carne taiata: 1,2 miliarde lei/880 milioane lei; - oua pentru consum: 187 milioane lei/174 milioane lei. Primii zece producatori de carne de pasare au realizat, anul trecut, 59% din productia nationala. (TS)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2