Analiza a arătat prezența unor bacterii potențial periculoase în aproape toate mostrele, inclusiv în cele bio. 'Peste jumătate din eșantioane conțineau materii fecale contagioase și aproximativ jumătate aveau cel puțin o bacterie rezistentă la trei sau patru dintre antibioticele prescrise cel mai frecvent', menționează revista, precizând că această situație a fost constatată în cazul tuturor producătorilor. Cea mai criticată este firma Foster Farms, ale cărei produse au provocat vara aceasta o epidemie de salmonela în Statele Unite. În fiecare an în lume 48 de milioane de oameni se îmbolnăvesc în urma consumului de alimente contaminate cu bacterii precum salmonela, campylobacter sau e-coli, iar carnea de pui provoacă mai multe decese decât orice alt aliment, se mai arată în articol, concluzie bazată pe analiza epidemiilor înregistrate între anii 1998 și 2008 de Centrul național american pentru prevenirea bolilor. Pentru a reduce riscul de îmbolnăvire, sunt reamintite măsurile de precauție ce trebuie avute în vedere, și anume spălarea mâinilor după atingerea cărnii nepreparate și gătirea cărnii de pui la o temperatură internă de cel puțin 73 de grade Celsius.(agerpres.ro)