Potrivit rapoartelor din ultimele săptămâni de la unitățile de procesare carne de vită, acestea se luptă pentru găsirea de piețe pentru carnea de vită procesată, informează analistul de piață al Comisiei pentru Producătorii și Procesatorii de Carne, informează The Meat Site. După analiza recentelor date din ultimele patru săptămâni, volumul vânzărilor la carnea de vită a scăzut cu 8% comparabil cu aceeași perioada din 2012, ceea ce întărește trendul descendent al vânzărilor la carnea de vită care este în scădere de la an la an. De-a lungul perioadei de patru săptămâna încheiată la 07 iulie 2013, prețul mediu de vânzare cu amănuntul la carnea de vită a fost de 7.54 lire sterline per kg, cu 7% creștere de la an la an. Un factor care a contribuit la această creștere a prețului la carnea de vită a fost reducerea cantității de carne de vită vândută la promoție cu preț redus. Vânzările de carne de vită carne tocată sunt cu 4 procente mai mici an după an, cu toate că creșterea de 6% în prețul mediu la carnea tocată a însemnat că suma totală cheltuită de consumatori este mai mare cu 2 procente an după an. Cu toate acestea, nu au fost numai vești rele pentru vânzările de carne de vită în acestă perioadă, vânzările la burgeri și produse grill cresc cu aproximativ 29 la suta de la an la an, datorită oportunităților crescute pentru barbeque. Vânzările la carne de vită tip ready-meal suferă în continuare o scădere urmare a incidentului cu carnea de cal. Toată povestea a fost foarte promițătoare pentru carnea de miel, înregistrând creștere în ultimele patru săptămâni de 8% comparabil cu aceeași perioadă din 2012. Această creștere în consum dintre cele două perioade s-a datorat creșterii cu 15% în volumul cărnii de miel vândută.