126
Costul de producţie în România, pentru carne, este mai mare comparativ cu unele ţări europene, astfel că produsele din import sunt mai ieftine decât cele autohtone, a declarat agenţiei Mediafax ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. "România importă carne în primul rând pentru că nu există suficientă materie primă pe piaţa românească, iar în al doilea rând şi datorită preţului mai bun pe import. Costul de producţie în România, nu numai la zootehnie, dar şi la producţia vegetală, este mai mare. La producţia vegetală, din cauza faptului că nu există asociere suficientă", a spus Constantin. El a arătat că multe ferme din România sunt încă foarte mici, iar din acest motiv costurile de producţie rămân ridicate. "La ora actuală importăm legume, importăm fructe, flori într-o cantitate impresionantă, şi banii aceştia pleacă şi au destinaţii în alte zări. Noi vom putea vorbi despre o agricultură reală, care să asigure atât necesarul de consum pentru români, dar şi pentru export, doar atunci când vom reuşi să facem acele ferme mici, de 2-5 hectare". (Mediafax)