DORIPESCO este o societate comercială cu capital integral privat, înființată în anul 1998, sediul administrativ fiind în județul Brașov. Continuând activitatea fostei Întreprinderi Piscicole Braşov şi bazându-se pe experienţa de peste 20 de ani a angajaţilor săi, Doripesco a devenit în timp unul dintre cei mai importanți producători și procesatori de pește din țară. Centrul activității sale este conceptul de piscicultură multifuncțională, ce presupune realizarea întregului lanț commercial, respectiv fermele piscicole, procesarea peștelui si comercializarea și distribuția produselor finite, prin restaurantele Doripesco, magazinele proprii, rețelele de distribuție tradiționale și prin canalele aferente pescuitului recreativ. Doripesco s-a remarcat la numeroase expoziții și târguri de specialitate, unele dintre acestea s-au desfășurat în țară, în timp ce altele s-au desfășurat pe plan extern: Green Week–Berlin, Alimentaria–Barcelona, SIAL–Paris, TuttoFood–Milano, Gulfood–Dubai, AgroBalt – Vilnius. Standardele de calitate au fost și vor rămâne o prioritate pentru noi. În prezent, suntem în curs de implementare IFS. În plus, intenționăm implementarea unui nou proiect cu finanțare europeană pentru agreement: „Modernizare fermă piscicolă ROTBAV - Etapa 1 și construire restaurant cu specific pescăresc”, cu o valoare totală a proiectului de 18.302.768,60 lei. În epoca dietelor, a pasiunii pentru slăbit dar şi a interesului tot mai mare pentru o alimentaţie sănătoasă, consumul de peşte este recomandat în mod deosebit. Ceea ce îl afirmă este valoarea sa nutritivă. Un consum ridicat de carne de peşte are un rol benefic asupra sănătăţii omului prin ajutorul pe care îl dă aceasta organismului în fortificarea lui pe de o parte, iar pe de altă parte, în minimalizarea apariţiei maladiilor cardiovasculare, prin scăderea nivelului total de colesterol, prin reducerea nivelului de trigliceride, prin faptul că moderează răspunsul inflamator şi îmbunătăţeşte metabolismul carbohidraţilor. Conform unor statistici mondiale, în vederea protejării sănătăţii, ar fi oportun să se consume carne de peşte, cel puţin două zile pe săptămână. Carnea de peşte este unul din cele mai bogate alimente în vitamina A, în iod, fier şi săruri minerale. Totuşi nu trebuie pierdut din vedere faptul că peştele oceanic nu are prospeţimea peştelui autohton (crap, caras, novac, sânger, păstrăv), iar decongelarea repetată poate avea grave repercursiuni asupra sănătăţii noastre. În plus, datorită gradului ridicat de poluare, marea majoritate a peştilor oceanici au absorbit mercur, care la concentraţii mari devine toxic. Din acest motiv, recomandăm consumul de peşte autohton. La mulți Ani, români, la mulți ani, România!